marți, iunie 15, 2021

Organul masculin se curbează natural odată cu înaintarea în vârstă, dar poate fi, de asemenea, un semn al unei boli grave atrag atenția specialiștii

Dana Lascu

Penisul se poate curba în mod natural,

pe măsură ce un bărbat înaintează în vârstă. În același timp, însă, curbarea poate fi și un semn al unei boli grave, care a fost recent legată de cancer.

„Unii bărbați au un penis mai îndoit dintr-un motiv inofensiv – cele două tuburi care se umplu cu sânge pentru a da o erecție pot avea dimensiuni diferite”, a explicat dr. Matthew Mintz de la Universitatea de Medicină „George Washington” din Maryland (SUA), pentru DailyMail Online. Și pielea de pe organ poate determina îndoitura. Pe măsură ce bărbații îmbătrânesc, și pielea devine mai slăbită, așa că respectiva curbă poate arăta

mai pronunțată.

Dar un penis îndoit poate fi un simptom al unei afecțiuni cunoscute sub numele de boala Peyronie, care se presupune că afectează până la 7% din bărbați.

Cercetatorii au legat recent această boală de un risc mai mare de apariție a diferitelor tipuri de cancer – inclusiv testicular, melanom și stomac – și au sugerat că pacienții care au această afecțiune să facă screening pentru cancer.

Cauzele bolii Peyronie

Boala apare atunci când se formează o cicatrice pe organul masculin, care împiedică bărbatul respectiv să aibă o erecție dreaptă.

Cauzele

apariției bolii nu sunt complet elucidate, dar se consideră că afecțiunea rezultă în general dintr-o leziune a organului. De exemplu, penisul ar putea fi „rănit” în timpul sexului, al unor activități sportive sau ca urmare a unui accident.

În timpul procesului de vindecare, țesutul cicatrizat se formează într-o manieră dezorganizată, ceea ce ar putea duce apoi la formarea unui nodul care se extinde și determină curbarea. De asemenea, apariția bolii poate face dureros sexul și poate provoca disfuncții erectile. Dar, în multe cazuri, bărbații nu-și aduc aminte să fi avut vreo astfel de traumă,

așa că este posibil ca boala Peyronie să nu fie neapărat legată de un accident, mai arată cercetătorii americani.

Cum îți dai seama că situația e gravă

Simptomele frecvente ale bolii Peyronie includ:

Simptomele cele mai frecvente sunt:

– o îngroșare de-a lungul penisului, care este mai evidentă când acesta este flasc;

– curbarea penisului când acesta este erect;

– incapacitatea de a menține o erecție, uneori din cauza durerii;

– incapacitatea de a penetra în timpul actului sexual.

Ultimele stiri

Parteneri