Sari la conținut

Pensionar forțat să-și închidă gura cu bandă adezivă, pentru a opri „durerea agonizantă”. Programarea la un spital de stat durează luni de zile: „Aș putea merge în privat, dar de ce ar trebui să o fac când am plătit toată viața” 

pensionar
Sursa foto: bournemouthecho.co.uk
Barbat fortat sa-si lege gura cu banda adeziva

Un pensionar din Marea Britanie s-a văzut forțat să-și închidă gura cu bandă adezivă pentru a reuși să doarmă noaptea, în timp ce așteaptă să fie tratat la spital.

David Haith, în vârstă de 82 de ani, suferă de o deplasare a maxilarului și are parte de dureri chinuitoare când își deschide fălcile. Bărbatul de la Bournemouth nu poate mânca corespunzător și a ținut o dietă de supă în timp ce aștepta ajutor specializat. 

Somnul este acum o problemă pentru Haith, care își lipește gura cu bandă adezivă și își pune o cravată în jurul capului pentru a nu-și deschide maxilarul noaptea. El descrie senzația de a te trezi cu durere ca și cum ai fi lovit cu un „vătrai încins”.

Pensionar forțat să-și închidă gura cu bandă adezivă, pentru a opri „durerea agonizantă”

David Haith, fost jurnalist aflat acum la pensie, a mărturisit pentru The Sun că nu știe cum a apărut problema cu maxilarul, dar că are parte de niște dureri cumplite, agonizante.

„Nu am idee ce a cauzat această problemă cu maxilarul. M-am trezit într-o zi într-o agonie constantă, precum și dureri de cap urâte”, a spus Haith. 

pensionar
Sursa foto: bournemouthecho.co.uk

Bărbatul a fost îndrumat către un specialist de la Spitalul Poole, dar o programare ar putea dura luni.

Mâncatul este foarte dureros, așa că în acest moment trăiesc doar cu supă. Dacă îmi deschide gura prea larg în timpul somnului, am această durere arzătoare, ca și cum aș fi lovit cu un vătrai fierbinte în față, motiv pentru care mă leg la culcare.

Așa că, într-o încercare disperată de a opri durerea noaptea, mi-am închis gura și mi-am pus o cravată în jurul capului. Este greu să dormi lipit pentru că este greu să respiri, dar pare să fie singura modalitate de a evita agonia.

Am încercat să iau legătura cu clinica de articulații temporomandibulare a spitalului pentru a afla cât timp trebuie să aștept pentru o programare, dar nu pot primi un răspuns. Dar sentimentul general este că ar putea dura luni pentru a fi văzut.

Se pare că un specialist va diagnostica în continuare problema și probabil că voi fi trimis înapoi la stomatolog pentru tratament de remediere. Așa că acest lucru ar putea dura și mai mult”, a declarat bărbatul. 

Programarea la un spital de stat durează luni de zile: „Aș putea merge în privat, dar de ce ar trebui să o fac când am plătit toată viața” 

Pensionarul este supărat că după o viață în care a plătit taxe, se vede nevoit să meargă la un spital privat pentru o consultație urgentă.

„Aș putea merge în privat, dar de ce ar trebui să o fac când am plătit toată viața. Viața ca aceasta este tristă, sper doar că NHS va găsi o modalitate rapidă de a mă ajuta”, a mai spus Haith.

Un purtător de cuvânt al Spitalelor Universitare Dorset a declarat: „Știm că poate fi supărător pentru pacienți atunci când așteaptă programări, dar echipele noastre lucrează foarte mult pentru a se asigura că acestea sunt cât mai oportune, ținând cont de prioritatea clinică.

Ne-am încuraja pacienții noștri să contacteze serviciul nostru de consiliere și legătură pentru pacienți pentru a discuta orice îngrijorare pe care le-ar putea avea în legătură cu îngrijirea lor”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel