Sari la conținut

Percheziţii de amploare! Zeci de mii de fişe medicale auto false, eliberate de mai mulţi medici de la clinică de lângă Bucureşti

sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Din cuprinsul articolului

Poliţiştii Serviciului Rutier Ilfov, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, au efectuat două percheziții în cadrul unui dosar penal de fals intelectual şi abuz în serviciu.

Mai exact, autoritățile au desfășurat percheziţii la sediul unei clinici medicale private şi la o adresă din judeţul Călăraşi.

„În perioada 2019-2024, administratorii clinicii respective şi mai mulţi medici ar fi întocmit şi eliberat în fals zeci de mii de fişe medicale necesare obţinerii sau preschimbării permiselor de conducere, fără ca beneficiarii să se prezinte la clinica medicală pentru a fi consultaţi, iar dacă se prezentau, fie nu ar fi fost consultaţi de către toţi medicii înscrişi pe fişele medicale, fie ar fi fost consultaţi de către persoane care nu ar fi avut pregătirea medicală necesară de specialitate.

Astfel, la percheziții au fost descoperite și indisponibilizate sume de bani, parafe medicale, telefoane mobile și înscrisuri ce ar fi fost folosite la săvârșirea infracțiunilor investigate, pentru continuarea cercetărilor”, se precizează într-un comunicat al IPJ Ilfov.

medic
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Șase persoane, reținute de poliţişti

„În urma probatoriului administrat, polițiștii Serviciului Rutier Ilfov au dispus reținerea, pentru 24 de ore, față de 6 persoane, respectiv 2 bărbați(46 și 49 de ani) și 4 femei  (34,53,48 și 56 de ani), urmând ca în cursul zilei de astăzi, aceștia să fie prezentați procurorului de caz, din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Buftea, cu propuneri privind măsuri preventive”, conform sursei citate de b1.ro.

La activităţi au participat poliţişti din cadrul serviciilor pentru acţiuni speciale din Ilfov şi Călăraşi, ai Serviciului Criminalistic Ilfov, precum şi de la alte subunităţi de poliţie din cadrul IPJ Ilfov.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel