Sari la conținut

Perla Maramureșului. Turiștii vin în acest colț de rai, unde APA este caldă până toamna târziu

domeniul turistic de la Mogoșa
sursa foto: domeniul mogosa
maramures

Stațiunea montană unde apa este călduță până toamna târziu. Accesul este gratuit, iar ușile sunt deschise până în octombrie pentru cei care vor să vină aici. În această stațiune montană din România, călătorii pot înota până la finalul toamnei. Apa este la fel de caldă ca în mare.

La Lacul Bodi din Maramureș, apa este caldă până toamna târziu, iar accesul este liber.

Apa caldă a lacului Bodi

Sau cel puțin așa spun turiștii care ajung în fiecare weekend să se bucure de apă și soare la Lacul Bodi din Maramureș. Se află în stațiunea Mogoșa, o zona turistică din Munții Gutâi din județul Maramureș.

Lacul Mogoșa sau Bodi reprezintă un lac artificial aflat la poalele vârfului cu același nume și are o suprafață de 4 hectare.

Lumea vine aici vara și toamna pentru că apa este destul de caldă pentru înot, după cum afirmă zeci de turiști.

“Apa este bună, un pic răcoroasă, dar mie îmi place. E foarte bine. Şi mâine venim”, spune un bărbat, conform Observator.

Citeste si:

Desigur, și proprietarii de pensiuni din zona speră ca vremea să țină cu ei și să poată primi turiști până târziu în toamnă.

domeniul turistic de la Mogoșa
sursa foto: domeniul mogosa

“Ne propunem să profităm de fiecare zi însorită şi ne aşteptăm oaspeţii pe terasă. După cum puteţi vedea natura este încă verde, sperăm într-o toamnă cât mai lungă”, spune Cornelia Lupșa, administrator domeniu, scrie EVZ.

Accesul în zona turistică Mogoșa este gratuit. În cazul turiștilor care doresc să ajungă în stațiunea montană este bine de știut că accesul la lac se va permite până la mijlocul lunii octombrie. În cazul în care vremea rezistă și este cald în această perioadă, ei vor putea, de asemenea, să se bucure de o baie în lac.

Unii turiști aleg chiar să își petreacă aici zilele de după nuntă. Pentru cei mai entuziaști, sunt disponibile trasee de drumeție și chiar ciclism.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.