Sari la conținut

Peste 10.000 de candidaţi, înscrişi la concursul de Rezidenţiat

rezidentiat
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Examen de rezidențiat

Aproape 10.200 de candidaţi s-au înscris în acest an la concursul de Rezidenţiat în domeniile Medicină, Medicină Dentară şi Farmacie, care va avea loc, duminică, în şase centre universitare.

Ministerul Sănătăţii a anunţat, vineri, că duminică va organiza concursul de intrare în Rezidenţiat în domeniile Medicină, medicină dentară şi farmacie. Concursul se va desfăşura în 6 centre universitare: Bucureşti, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Târgu Mureş şi Timişoara, cu o durată de 4 ore, sub formă de test-grilă cu 200 de întrebări.

”Anul acesta s-au înscris la concurs un număr de 10.194 de candidaţi. Dintre aceştia, 5.733 au optat pentru domeniul medicină, 2.331 pentru domeniul medicină dentară şi 2.130 pentru domeniul farmacie. Candidaţii au la dispoziţie 4.327 locuri şi posturi pentru domeniul medicină, 551 locuri pentru medicină dentară şi 412 locuri şi posturi pentru farmacie”, a arătat MS, potrivit News.ro.

sursa foto: Facebook/MS

Ocuparea locurilor/posturilor în specialitate se face în ordinea punctajului de promovare obţinut, în limita locurilor/posturilor publicate pentru fiecare domeniu, în centrul universitar respectiv.

Toate detaliile privind metodologia şi desfăşurarea concursului de Rezidenţiat sunt publicate pe site-ul www.rezidentiat.ms.ro.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel