Sari la conținut

Rafila le cere spitalelor să angajeze medici şi asistenţi. 1.000 de medici specialişti nu se pot angaja în sistemul de sănătate

Spital
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a făcut duminică un apel către spitale să scoată posturi la concurs, chiar dacă e în vigoare ordonanţa care limitează angajările la stat. El a precizat că va face un memoriu la Guvern, pentru a solicita angajări pe aceste posturi libre.

Ministrul Sănătăţii a adăugat că i se pare o mare nedreptate pentru cei peste 1.000 de noi medici specialişti că nu au unde să se angajeze. ”Am făcut un apel la toate spitalele din România să scoată posturile la concurs. Acum, sigur, ne găsim într-o perioadă în care există o ordonanţă care limitează angajările în toate sectoarele, nu numai în sectorul sanitar şi au fost diverse discuţii, dacă sănătatea şi învăţământul sunt sau nu incluse în această ordonanţă.

Eu o să fac, din nou, apel la spitale, să solicite posturile de medici, de asistenţi medicali, de care au nevoie şi să le scoată la concurs şi vă promit că voi face un Memorandum în Guvern ca să aprobe scoaterea la concurs a acestor posturi, chiar dacă există în vigoare această ordonanţă”, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, Alexandru Rafila.

1.000 de medici specialişti nu se pot angaja în sistemul de sănătate

Ministrul Sănătăţii s-a referit şi la cei peste 1.000 de noi medici specialişti care acum nu se vor putea angaja în sistemul de sănătate. ”Mai mult, avem acum peste 1000 de tineri medici care au susţinut examenul de specialitate, care s-a încheiat săptămâna trecută, la nivel naţional. Mi se pare o nedreptate şi nu pot să o accept şi nu are niciun fel de raţionalitate să avem peste 1.000 de medici care au devenit specialişti şi ei să nu aibă unde să lucreze.

Sunt convins că Guvernul va aproba un astfel de memorandum care să permită ocuparea posturilor libere de către medicii care nu au în momentul de faţă un angajament. Această mie de specialişti care tocmai a susţinut examen, este probabil cel mai bun exemplu, trebuie să îi angajăm aici, în ţară, avem nevoie de ei. Nu trebuie să încurajăm în niciun fel imigraţia personalului medical calificat”, a declarat Rafila, potrivit News.ro.

Alexandru Rafila a subliniat că pentru a putea face memorandumul către guvern, are nevoie ca posturile să fie scoase la concurs. ”Ca să pot să fac memorandumul, trebuie să avem posturile scoase la concurs.

Nu ministerul face angajările, spitalele fac angajările, ambulatoriile de specialitate şi aşa mai departe. Dânşii trebuie să ne trimită nouă solicitările de locuri pe care vor să le scoată la concurs şi noi în decurs de 48 de ore, înaintăm memorandumul Guvernului României”, a mai spus Rafila.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel