joi, martie 30, 2023

CNCAV. 35.000 de români vor fi reprogamați pentru imunizarea anti-covid

Începând cu data de 28 ianuarie, 35.304 persoane care deservesc activități esențiale programate la vaccinare în perioada 28 ianuarie – 11 februarie sunt în curs de replanificare pentru administrarea primei doze. Comitetul Național pentru Coordonarea Activităților de Vaccinare COVID-19 (CNCAV) precizează că, programarea la vaccinare a acestor persoane s-a amânat cu 10 zile, începând cu data de 8 februarie, în ordinea programării inițiale.

Te-ar mai interesa: Această plantă este o binecuvântare de la Dumnezeu...

CNCAV. 35.000 de români vor fi reprogamați pentru imunizarea anti-covid

„Având în vedere:

I. Diminuarea cantităților de vaccin livrate anterior de BioNTech Pfizer, precum și lipsa predictibilității privind tranșele de vaccin livrate de compania Moderna, pentru lunile februarie și martie. Precizăm că această companie farmaceutică a anunțat, astăzi, livrarea la data de 5 februarie, a 42.000 de doze (reducere de aproximativ 20%), însă a oferit asigurarea că numărul acestora va fi suplimentat ulterior;

Persoanele cu vârsta peste 65 ani rămân la programarea inițială

II. Comunicatul EMA din 28 ianuarie privind modificarea Rezumatului Caracteristicilor Produsului (RCP) Comirnaty, respectiv clarificarea indicației de administrare a dozei de rapel la exact 21 de zile după administrarea primei doze CNCAV ia ca măsură de siguranță, pentru asigurarea administrării rapelului la persoanele cărora li s-a administrat doza 1, reprogramarea, începând cu data de 30 ianuarie, a celor 66.884 persoane sub 65 de ani, pentru administrarea dozei 1, între 30 ianuarie și 11 februarie, pentru data de 16 februarie și ulterior, în ordinea planificării inițiale.

Te-ar mai interesa: Specialist în nutriție: ”Cea mai completă legumă d...

Totodată, se va continua vaccinarea persoanelor din centrele rezidențiale și medico-sociale, a persoanelor dializate, imobilizate sau nedeplasabile și a celor fără adăpost.

Reprogramările vor fi anunțate prin sms sau e-mail

Fiecare persoană va fi înștiințată prin SMS cu privire la data și intervalul orar la care a fost reprogramată pentru vaccinare, va primi prin e-mail o nouă recipisă și va regăsi informațiile în secțiunea „Programările mele” din contul realizat în platforma de programare. Totodată, noile date vor fi comunicate și telefonic.

Facem precizarea că această situație este una temporară, până la data de 15 februarie. Astfel, ca organism interministerial cu rol de coordonare a Campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, CNCAV se preocupă să asigure un mediu favorabil și sigur pentru desfășurarea în cele mai bune condiții a tuturor activităților de vaccinare.

Te-ar mai interesa: FDA a autorizat vânzarea fără reţetă medicală a un...

În acest moment, interesul fundamental de sănătate publică în România este reprezentat de vaccinarea, pe baza consimțământului informat, a cât mai multor
persoane, într-un interval de timp cât mai scurt. CNCAV salută interesul crescut al cetățenilor pentru vaccinare, interes relevat de datele privind numărul mare de persoane care s-au vaccinat efectiv și de persoane care s-au înscris pentru vaccinare, se rată în comunicatul CNCAV.

Te-ar mai interesa: Fructul ideal pentru un somn liniştitor. Ce să con...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private