joi, iunie 1, 2023

Peste 370 de defibrilatoare automate vor fi montate la nivel național în cele mai aglomerate locuri publice. Astfel, fiecare persoană va putea oferi primul ajutor unei persoane care intră în stop cardio-respirator.

Deja în București au fost instalate deja zeci de astfel de dispozitive pentru acordarea de prim ajutor.

„Defibrilatorul are un nume, Sunny, este făcut în Israel și este o stație de prim ajutor pentru ca atunci când îl deschideți, o să vedeți că poate să fie măsurat puls-oximetrul, poate să fie luată tensiune, poate să fie dat oxigen pacientului și, mai ales, se conectează și transmite datele la dispecerat”, a declarat Raed Arafat, citat de antena3.ro.

Te-ar mai interesa: Medic: Nevoia de a urina mai des și mult mai urgen...

Defibrilatorul este o staţie de prim ajutor

El a declarat că defibrilatorul nu permite greșeli şi este în același timp o staţie de prim ajutor. Potrivit şefului DSU, în Bucureşti sunt deja 54 de defibrilatoare accesibile publicului, locaţia lor putând fi văzută şi în aplicaţia DSU, urmând a fi instalate şi altele.

În Constituție scrie că avem dreptul la viață, iar foarte multe din vieți se pierdeau în accidente, în accidente clasice de mașină, de tren, de avion, de orice, și în accidente cardiovasculare pentru că ne resemnasem. Nu mai este așa pentru că lumea a progresat”, a declarat Lucian Romașcanu, ministrul Culturii.

Te-ar mai interesa: Metapneumovirusul uman, noul virus ucigaș.  Simpto...

România ocupă primul loc în Europa la rata mortalității din cauza accidentelor vascular cerebrale. În fiecare oră, mor patru români cu AVC.

Defibrilatorului extern automat (DAE) este un dispozitiv computerizat care analizează ritmul cardiac al victimei. Pe baza analizei, dispozitivul decide dacă este necesară administrarea unui şoc electric. DAE sunt extrem de precise şi vor declanşa un şoc electric doar dacă este necesar.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Funcţionarea defibrilatorului extern automat se bazează pe şocuri electrice care pot corecta ritmul cardiac anormal. Dacă se acţionează rapid, ritmul cardiac poate reveni la normal.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private