marți, mai 24, 2022

Pfizer este alături de comunitatea globală unificată din sectoarele public, privat și al societății civile, în opoziție cu războiul rusesc din Ucraina și cu situația brutală pe care a creat-o.

Comunitatea internațională a implementat sancțiuni fără precedent împotriva Rusiei. Ca și în toate cazurile anterioare, din motive umanitare, medicamentele au fost excluse de la aceste sancțiuni. Pfizer a concluzionat că o pauză voluntară a fluxului de medicamente către Rusia ar fi o încălcare directă a principiului fundamental de a pune pacienții pe primul loc. Încheierea livrării de medicamente, inclusiv a terapiilor pentru cancer sau cardiovasculare, ar cauza suferințe semnificative ale pacienților și potențiale pierderi de vieți, în special în rândul copiilor și persoanelor în vârstă.

Te-ar mai interesa: Ți se întâmplă să te trezești noapte de noapte la ...

Compania farmaceutică a mai anunțat că menținerea furnizării de medicamente către Rusia nu înseamnă că va continua să facă afaceri ca de obicei în Rusia.

Potrivit comunicatului oficial lansat de comapanie, Pfizer va dona toate profiturile filialei  din Rusia unor cauze care oferă sprijin umanitar direct poporului Ucrainei. Aceasta se va adăuga tuturor celorlalte donații anunțate recent de la Pfizer către Ucraina.

Pfizer a precizat însă că nu va mai începe niciun studiu clinic nou în Rusia şi că nu va mai recruta noi voluntari pentru studiile sale clinice aflate în desfăşurare în această ţară.

Te-ar mai interesa: Boala Alzheimer: ce este si cum se manifesta?...

Invazia rusă i-a făcut pe producătorii de medicamente să întâmpine mari dificultăţi în găsirea unor modalităţi prin care pacienţii înrolaţi deja în studii clinice în Ucraina să primească medicamentele ce le erau alocate, în contextul în care milioane de ucraineni fug din calea bombardamentelor şi se refugiază în ţările învecinate.

Producătorul american, care nu deţine şi nu administrează nicio fabrică de medicamente în Rusia, a precizat însă că va opri toate investiţiile planificate în colaborare cu diverşi furnizori locali pentru a construi o unitate de producţie farmaceutică în această ţară.

Te-ar mai interesa: Părintele Calistrat: „Acestea sunt semnele bolii m...

Mai multe companii globale, precum McDonald’s, Nestle şi Sony, au decis să se retragă din Rusia pe măsură ce consumatorii din Occident pun o presiune tot mai mare asupra companiilor internaţionale pentru ca acestea să adopte poziţii publice împotriva invaziei din Ucraina.

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private