joi, iunie 1, 2023

Corporația farmaceutică americană Pfizer a anunțat săptămâna aceasta noul vaccin Covid-19 a primit aprobare, având o eficacitate de 90%. Cu toate acestea, se pare că există probleme în ceea ce privește formula acestuia, deoarece condițiile de transport sunt unele foarte specifice.

Conform știripesurse.ro, beneficiarii vaccinului întâmpină probleme în ceea ce privește formula vaccinului, deși a fost aprobat. Se pare că tehnologia pe care o folosește vaccinul Pfizer activează puternic sistemul imunitar împotriva virusului SARS-CoV-2. Totuși, are nevoie de condiții optime de depozitare. Pentru a rezista și a fi eficientă, formula trebuie păstrată la temperaturi de aproximativ minus 70 de grade Celsius, precizează agerpres.ro.

Te-ar mai interesa: Vitamina esențială pentru sănătatea inimii. Specia...

Corporația farmaceutică Pfizer a anunțat săptămâna aceasta că vaccinul anti-Covid-19 are o eficacitate de 90%. Cu toate acestea, studiile despre siguranța utilizării vor fi publicate la sfârșitul lunii. Până în acest moment, totuși, datele obținute pe baza cercetării clinice arată promițător.

„Aşa cum am prezis, vom avea un vaccin până la sfârşitul acestui an. Iar cel dezvoltat de Pfizer este unul foarte promiţător. Şi ne aşteptăm să apară mai multe alte vaccinuri „, a declarat Tedros Adhanom Ghebreyesus la o întâlnire anuală ministerială organizată de OMS.

Te-ar mai interesa: Semne de alarmă că ai deficit de potasiu – m...

Totuși, deși formula pare să fie eficientă, depozitarea reprezintă o problemă majoră. Necesitatea formulei de a fi păstrată la o temperatură atât de scăzută ar putea complica procesul de vaccinare. Țările cu o climă caldă, precum cele din Africa și Asia sunt cele mai afectate. Transportul poate întâmpina probleme, încât distanțele sunt mari, iar infrastructura este deficitară.

Te-ar mai interesa: Cancer tiroidian: un simptom ȘOCANT tăcut care poa...

„Vestea extraordinară de ieri (luni, n.r.) ca un posibil vaccin eficient să devină disponibil ridică însă o serie de provocări majore privind stocarea la rece pentru ţările africane, prin însăşi natura acestui vaccin. Acest aspect va trebui să fie luat în considerare pentru a sprijini activităţile de livrare”, a susținut Matshidiso Moeti, directorul regional OMS pentru Africa.

Te-ar mai interesa: Simptome de accident vascular cerebral. Nu ignora ...

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private