Sari la conținut

Piersicile, fructele longevității au beneficii nebănuite

Piersicile sunt ideale pentru prevenirea imbatranirii premature datorita flavonoizilor si betacarotenului din compozitie. Aceste fructe nu sunt doar savuroase, ci au si proprietati curative deosebite, datorita varietatii de vitamine ( A, C, E, K, complexul de vitamine B) si a acidului chlorogenic – un antioxidant cu puternic rol antiinflamator, imunostimulator si anticancerigen. Cea mai importanta cantitate de nutrienti a piersicilor se regaseste in pielita si pulpa acesteia.

Sunt bogate în vitamina C și A, dar și în antioxidați și fibre. În plus, ele conțin luteină și zeaxantină, care au un rol importat în prevenirea îmbătrânirii pielii.

Studiile arată că cei care primesc suficientă vitamina A zilnic au un număr mai mare de spermatozoizi şi au performanţe sexuale mai bune. Iar ficatul este o sursă excelentă de vitamina A şi de zinc. Corpul elimina 5 miligrame de zinc la fiecare ejaculare – o treime din necesarul zilnic. Bărbaţii care nu oferă organismului suficientă vitamina C produc spermatozoizi de o mai slabă calitate, iar piersicile sunt o bună sursă de vitamina C.

Reduc riscul de infarct miocardic
Prin conţinutul bogat în zahăr şi în hidraţi de carbon, piersicile alimentează şi refac rezervele energetice ale organismului în urma pierderii cauzate de transpiraţie. Fosforul pe care îl cuprind protejează celula nervoasă, aceste fructe fiind recomandate în nevroze. Vitaminele A, B1 şi B2 sunt de neînlocuit pentru echilibrul sistemului nervos, sinteza hemoglobinei, menţinerea magneziului în organism şi întărirea imunităţii. Un aport considerabil de magneziu este foarte important, în special vara, când corpul întâmpină dificultăţi mai mari de reglare a tensiunii arteriale din cauza temperaturilor foarte ridicate.
În cazul persoanelor care au probleme cu oscilaţiile de tensiune arterială, piersica este un aliment care nu trebuie să lipsească din dietele de vară. Consumul acestui fruct reduce considerabil riscul apariţiei accidentelor cerebrale sau a infarctului miocardic.

Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel