Sari la conținut

A fost inventată pilula contraceptivă cu administrare lunară

Pilula contraceptivă trece la următorul nivel. Oamenii de ştiinţă au dezvoltat o pilulă contraceptivă pentru femei ce ar trebui administrată doar o dată pe lună, informează joi Press Association.

O echipă de cercetători din Statele Unite, finanţată de Fundaţia Bill & Melinda Gates, a testat medicamentul contraceptiv pe porci şi speră că studiile clinice efectuate pe oameni vor debuta în următorii ani, potrivit unui raport publicat în jurnalul Science Translational Medicine.

Pilula contraceptivă este concepută să reziste eroziunii imediate după ce intră în contact cu acidul gastric şi rămâne în stomac mai multe săptămâni eliberând treptat cantitatea de hormoni necesară pentru prevenirea unei sarcini nedorite, se menţionează în raport.

Oamenii de ştiinţă susţin că această variantă le va oferi femeilor o libertate mai mare şi va elimina îngrijorarea celor care se tem că ar putea uita să îşi administreze zilnic pilula contraceptivă, contribuind astfel la scăderea numărului de sarcini nedorite.

”Găsirea unei versiuni lunare a unui medicament contraceptiv poate avea un impact extraordinar asupra sănătăţii la nivel mondial”, a declarat Ameya Kirtane de la Institutului Koch din cadrul universităţii MIT din Massachusetts.

În urma studiilor realizate pe porci, s-a observat că animale cărora li s-a administrat lunar acest tip de comprimat au prezentat acelaşi nivel hormonal în fluxul sanguin ca cele care au primit o doză zilnică. Efectul s-a menţinut după 29 de zile de la administrare, scrie Agerpres.

”Aderarea pacientului la medicamente poate fi crescută prin reducerea frecvenţei de administrare a dozei”, a notat echipa de cercetători în raport.

”Aderarea la terapiile lunare este mai mare decât cea la terapii săptămânale şi zilnice. Prin urmare, un contraceptiv administrat oral pe termen lung ar putea îmbunătăţi aderarea pacienţilor în cazul populaţiilor care preferă comprimatele”, au notat cercetătorii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel