marți, august 16, 2022

Pilula minune care reduce riscul de Covid. „Este ieftină, ușor accesibilă și milioane de oameni o folosesc deja”.

Tratamentul cu apirină a redus riscul de a ajunge la ventilație mecanică cu 44%. Internările în UCI au fost mai mici cu 43%, iar o mortalitate generală în spital a înregistrat o scădere de 47%. Acestea sunt rezultatele unor noi cercetări de la Universitatea George Washington.

Te-ar mai interesa: Test inovator ce permite diagnosticarea mai rapidă...

Aspirina fără prescripție medicală ar putea proteja plămânii pacienților cu COVID-19 și minimiza nevoia de ventilație mecanică, susțin oamenii de știință.


Pilula minune care reduce riscul de Covid

Echipa a investigat peste 400 de pacienți cu Covid din spitale din Statele Unite care luau deja aspirină fără legătură cu boala lor de Covid. Aceștia au constatat că tratamentul a redus riscul mai multor parametri cu aproape jumătate:

  • atingerea ventilației mecanice cu 44%,
  • admiterile la ATI cu 43%
  • mortalitatea generală în spital cu 47%.

„Pe măsură ce am aflat despre legătura dintre cheagurile de sânge și COVID-19, am știut că aspirina – utilizată pentru a preveni accidentul vascular cerebral și atacul de cord – ar putea fi importantă pentru pacienții cu COVID-19”, a spus dr. Jonathan Chow din echipa de studiu, citat de Jerusalem Post. 

Te-ar mai interesa: Simptome de cancer: semnul „brusc” pe care îl pute...

„Cercetările noastre au descoperit o asociere între aspirina în doze mici și severitatea scăzută a bolii și a deceselor Covid”, a adăugat acesta.

Beneficiile aspirinei asupra organsimului

Aspirina cu doze mici este un tratament obișnuit pentru oricine suferă de probleme de coagulare a sângelui sau cu pericol de accident vascular cerebral, incluzând majoritatea persoanelor care au avut un atac de cord sau un infarct miocardic.

Te-ar mai interesa: Deficit de vitamina B12: SEMNE la nivelul picioare...

Deși afectează sistemul respirator, coronavirusul a fost asociat cu coagularea vaselor de sânge mici, provocând blocaje mici în sistemul sanguin pulmonar, ducând la ARDS – sindrom de detresă respiratorie acută.

În mod similar, cercetătorii israelieni au ajuns la aceleași rezultate într-un proces preliminar efectuat la Centrul Medical Barzilai în martie.

În plus față de efectul său asupra cheagurilor de sânge, aceștia au descoperit că aspirina avea beneficii imunologice și că grupul care o lua era cu 29% mai puțin probabil să se infecteze cu virusul.

Te-ar mai interesa: Studiu. De ce bărbații se confruntă cu un risc mai...

„Aspirina este ieftină, ușor accesibilă și milioane de oameni o folosesc deja pentru a-și trata starea de sănătate. Găsirea acestei asociații este un câștig uriaș pentru cei care doresc să reducă riscul de la unele dintre cele mai devastatoare efecte ale COVID-19, a mai spus Chow.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private