vineri, septembrie 17, 2021

Aflată la Slatina, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a anunţat că prima tranşă de vaccin antigripal va fi livrată în luna septembrie, iar o a doua tranşă din acelaşi vaccin, în luna octombrie.

Ministrul

speră să nu apară întârzieri, în condiţiile în care  spune că  există un contract încheiat şi o dată pentru livrare. Şi dată totuşi acest lucru se va întâmpla Pintea avertizează că va ieşi public să denunţe acest lucru.

Sorina Pintea a afirmat că alte vaccinuri precum ROR, Hexacima şi cel antihepatic sunt la direcţiile de sănătate publică, menţionând că la ROR “a fost o sincopă” din cauza contestaţiilor companiilor care au depus oferte. Ministrul a estimat că nu ar trebui să apară întârzieri în livrarea vaccinului antigripal, existând un contract încheiat şi o dată certă de

livrare.

“ROR-ul este în ţară, este la direcţiile de sănătate publică, Hexacima este la DSP-uri, antihepaticul este la DSP-uri, antigripalul va veni la începutul lunii septembrie, prima tranşă, în luna octombrie a doua tranşă. Eu sper să putem acoperi, dar acestea sunt date certe de livrare. Acum eu am un contract în faţă, o dată certă de livrare, teoretic, n-ar trebui să fie întârzieri. Dacă va fi şi va fi din vina cuiva, voi ieşi public s-o spun. Deşi e de nedorit, pentru că din punctul meu de vedere acea companie nu mai are ce căuta în ţară, sunt chestiuni semnate.

La ROR am avut

o sincopă, în care n-am avut două săptămâni, la medicii de familie. Pe ţară, erau în jur de 18.000 de doze, stoc. Era foarte greu să repartizezi. De ce? Pentru că la el au fost două contestaţii. Până la urmă procedurile modificându-se, acum sper să nu mai avem surpriza aceasta. Dar au fost două companii, când a contestat una, n-a contestat cealaltă şi viceversa”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Sorina Pintea a subliniat că în prezent, în ţară, este o echipă de reprezentanţi ai ministerului care analizează aspecte privitoare la vaccinare, dar şi alte chestiuni pentru a avea o situaţie

exactă şi a fi luate măsuri.

Ultimele stiri