Sari la conținut

Pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni? Experții spun adevărul

caini si pisici infectați cu covid

Pisicile și câinii pot lua COVID-19 de la oameni? Experții italieni vin cu detalii incredibile. În urma unui studiu recent, oamenii de știință au confirmat că infecția cu noul virus (COVID-19) poate fi transmisă de la oameni și câinilor sau pisicilor.

Câinii și pisicile care trăiau în gospodării cu pacienți confirmați cu coronavirus, cercetătorii au detectat anticorpi împotriva virusului, ceea ce indică existența unei infecții anterioare.

Preşedintele Institutului Federal de Cercetare pentru Sănătatea Animalelor Friedrich-Loeffler din Greifswald, Thomas Mettenleiter, spune că rezultatele nu sunt surprinzătoare.

„Confirmă ceea ce ştim deja. Presupunem că virusul este transmis de regulă de la om la animale”, a adăugat Mettenleiter.

Institutul Federal Friedrich-Loeffler au confirmat anterior acest lucru. Așadar, virusul poate fi transmis de la om la animal, dar nu și invers.

Atenție! Cercetătorii au mai spus că nu e nevoie ca persoanele sănătoase să reducă contactul cu animalele de companie.

Un câine din UK a suferit aceleași simptome ca stăpâna lui confirmată cu COVID-19, după ce a mestecat șervețelele aruncate de ea.

Citește continuarea…

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel