Sari la conținut

Planta care ajută la absorbția naturală a umidității din casă

umiditate in casa
sursa foto: evz
condens

Umiditatea este una dintre cele mai frecvente probleme care afectează interiorul unei locuințe. În general, atunci când umiditatea este excesivă, aceasta se condensează în apă, iar acest lucru poate dăuna persoanelor care locuiesc acolo, deoarece favorizează formarea mucegaiului și proliferarea bacteriilor și a virușilor.

Atunci când umiditatea este moderată, aceasta poate afecta și sănătatea oamenilor, deoarece afectează mucoasele și gâtul, ceea ce este cunoscut sub numele de senzația de gură uscată. Astfel, este important să se condiționeze casa astfel încât să fie la o temperatură regulată care să nu afecteze sănătatea nimănui.

Potrivit site-ului Siberzone, aerul în repaus sau circulat la o viteză adecvată modifică senzația de bunăstare. În ceea ce privește umiditatea, mai multe studii au arătat că nivelul ideal de umiditate pentru o încăpere se situează între 40 % și 60 % umiditate relativă.

La valori mai mici, există un risc latent de dezvoltare bacteriană și de afecțiuni respiratorii care pot fi dificil de tratat. Prin urmare, atunci când există umiditate în locuință, este indicat să se ia măsurile adecvate pentru a evita această problemă.

umiditate in casa
sursa foto: evz

Crinul păcii pentru a elimina umezeala din casă

Site-ul Ecología Verde recomandă, de asemenea, utilizarea anumitor plante, cum ar fi crinul păcii, cunoscut și sub numele de spathiphyllum. Aceasta este o plantă tropicală originară din unele părți ale Americii, cum ar fi Caraibe, care nu tolerează gerul sau curenții de aer. De asemenea, nu are nevoie de multă lumină și are capacitatea de a absorbi umezeala prin frunze.

Dacă frunzele devin maro, acesta este un semnal de alarmă, indicând că planta are nevoie de mai multă udare și de o poziție mai bună în casă.

Atunci când spațiile interioare sunt extrem de uscate sau umede, acest lucru provoacă disconfort și probleme de sănătate și poate compromite chiar integritatea structurală a casei dumneavoastră. Ca în cazul majorității lucrurilor din viață, există un mediu fericit. Pentru umiditatea ideală a locuinței, intervalul ideal al nivelului de umiditate confortabil este cuprins între 40 și 60%.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel