Sari la conținut

Planta care scade glicemia rapid! În plus, este detoxifiantă și antibacteriană

glicemie
sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
valorile normale ale glicemiei

Scade glicemia rapid. Brusturele este o plantă cu multiple beneficii asupra stării de sănătate a organismului. În plus, având proprietăți detoxifiante, antibacteriene, antioxidante antireumatice, hipoglicemiante, antitumorale, astringente aceasta este, în primul rând, foarte bună în prevenirea și ameliorarea diabetului zaharat. 

De la planta se utilizează în scop terapeutic rădăcina. Specialiștii spun că aceasta conține insulină naturală care duce la scăderea zahărului din sânge. În acest scop, poți utiliza planta sub formă de ceai, tinctură, decoct sau o poți cumpăra de la farmacie sub formă de suplimente.

Brusturele poate să scadă glicemia rapid

Rădăcina de brusture are proprietatea de a scădea zahărul din sânge, de aceea aduce beneficii persoanelor care au fost diagnosticate cu diabet zaharat. Mai mult, acțiunea hipoglicemiantă a plantei se datorează conținutului foarte ridicat de inulină. De asemenea, reduce producerea de glucoză la nivel hepatic și stimulează secreția de insulină din celulele pancreatice. Decoctul din rădăcină de brusture se prepară altfel: ai nevoie de 2-3 lingurițe de rădăcină măcinată pe care le vei fierbe într-o cantitate de 200 ml apă până se pierde o treime din apa adăugată. Soluția obținută se va strecura și poți să bei, o parte dimineața, altă parte, seara.

Iată și alte beneficii ale brusturelui:

  • Brusturele s-a folosit din cele mai vechi timpuri ca un tonic pentru ficat. Medicii fitoterapeuți susțin că ceaiul din brusture este foarte bun pentru stimularea funcției hepato-biliare.
  • Are efect diuretic și ajută la eliminarea toxinelor din organism, tocmai de aceea este un bun remediu împotriva afecțiunilor pielii.
  • Este un bun detoxifiant pentru colon dar și pentru rinichii. Nu trebuie decât să bei ceai din rădăcină de brusture timp de două săptămâni, de două ori pe an.
  • Proprietățile sale antiseptice îl recomandă ca tratament pentru acnee, eczeme, psoriazis, pete maronii de bătrânețe, furuncul sau orice tip de iritație a pielii sau scalpului.
  • Ajută la normalizarea tensiunii arteriale. În acest sens este indicat să iei o linguriță de pulbere, de trei ori pe zi, înainte să mănânci.
  • Ceaiul de brusture se pare că poate diminua stările depresive, alungă stresul și calmează anxietatea.
  • Durerea dată de reumatism, de luxații sau de entorse poate să fie calmată cu ajutorul compreselor înmuiate în decoct realizat din rădăcină de brusture.
Elena Oceanu

Elena Oceanu este absolventa a sectiei ”Jurnalism și Științele Comunicării” la ”Universitatea din București”, a început activitate a de jurnalist la ”Evenimentul Zilei”, în prezent fiind editor la publicația ”Doctorul Zilei”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel