Sari la conținut

Planta care vindecă și curăță organismul. Lidia Fecioru: „Este foarte bună pentru tot ce înseamnă boli oncologice”

Lidia Fecioru
Sursă foto:: arhiva Doctorul Zilei

Plantele sunt folosite din cele mai vechi timpuri pentru a trata diferite afecțiuni. Anumite preparate naturale pot fi un ajutor pentru cele mai grave afecțiuni, precum cancerul.

Pelinul este o astfel de plantă miraculoasă, deoarece are foarte multe beneficii pentru organism. Aceasta tratează diferite simptome și afecțiuni, însă îmbunătățește și anumite funcții ale organismului, precum sistemul nervos.

Beneficiile pelinului

Pelinul creste ca o buruiana, fiind observat de-a lungul gardurilor si pe marginea drumurilor.

A fost folosit in mod traditional ca un remediu tonic și pentru calmarea durerilor abdominale, favorizând evacuarea gazelor intestinale. Această plantă sustine nivelurile normale ale apetitului si ale sistemului gastrointestinal, dar si un echilibru sanatos al florei tractului digestiv.

Plantele din familia Artemisia sunt cunoscute pentru gustul extrem de amar, fiind folosit pentru a stimula secretiile din tractul gastrointestinal si ficat. A fost adesea utilizat pentru a curata tractul digestiv de paraziti si toxine in timpul bolilor febrile.

De asemenea, consumat in cantitati mici, pelinul a fost folosit si pentru a imbunatati sistemul nervos.

Cu atât mai mult, cercetătorii studiază capacitatea plantei de a trata boala Crohn și malaria.

Cum poți utiliza pelinul?

Lidia Fecioru, bioenergoterapeut, dezvăluie că acesta poate fi consumat drept capsule sau sub formă de praf.

„Pelinul este un antiseptic foarte puternic. Este bine să-l lăsăm să se usuce puţin la umbră după ce l-am cules.

Îl punem într-o strecurătoare şi ceea ce cade din ea, adică cel mărunţel, să-l punem în capsule sau îl bem praf.

Cel care este mai mare, îl punem în spirit şi îl facem un fel de infuzie cu alcool.

Este foarte bun pentru tot ce înseamnă boli oncologice, infecţii urogenitale, atât la femei, cât şi la bărbaţi. Pentru tot ce înseamnă ulceraţii ale colonului. Se bea o dată pe zi, câte un vârf de lingurinţă”, a recomandat Lidia Fecioru, în cadrul emisiunii „Adevăruri ascunse” de la Antena 3.

 

Andrada Lăcătuș

Andrada Lacatus studiaza actoria, colaboratoare la Teatrul Maior Gheorghe Pastia si indrageste jurnalismul. Acst lucru a facut ca in anul 2020 sa se alature ca redactor echipei editoriale a Doctorului zilei

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel