Planta cu cel mai mare conținut de vitamina C. Luptă împotriva infecțiilor și întărește sistemul imunitar. Cum o consumi?

Vitamina C este una dintre vitaminele esențiale pentru o bună funcționare a corpului. În lipsa ei, organismul poate dezvolta diferite boli și dezechilibre grave, care pot duce la deces.

Desigur, în zilele noastre, decesul cauzat de deficitul de vitamina C este extrem de rar. Totuși, multe persoane suferă de această carență fără să știe.

Lipsa de vitamina C dăunează organismului, deoarece acesta nu are o protecție la fel de bună în fața agenților patogeni. Vitamina C este un antioxidant puternic și un nutrient esențial pentru întărirea sistemului imunitar.

Această plantă are cel mai mare conținut de vitamina C

Pătrunjelul este una dintre cele mai sănătoase plante. Deși îl utilizăm, adesea, numai pentru a oferi aromă mâncărurilor, pătrunjelul poate fi o comoară dacă este consumat în cantități mai mari.

Mihaela Bilic, nutriționist, dezvăluie că pătrunjelul este de neînlocuit când vine vorba despre conținutul de vitamina C. Acesta este mai eficient decât citricele, spre exemplu, și are multe alte beneficii pentru sănătate.

Salată de pătrunjel

Poate că știți că spre deosebire de noi, care folosim pătrunjelul doar ca decor în ciorbă, alții îl mănâncă cu snopul. Tabouleh este numele salatei libaneze cu pătrunjel, ceapă, roșii, grâu mărunțit, zeamă de lămâie și ulei de măsline. Iată un obicei/produs care merită “adoptat” și consumat cât mai des, fără limită de cantitate!

Plus-uri:

-conține mai multă vitamina C decât citricele (170mg/100g frunze) și mai mult fier decât spanacul- efect antianemic, antioboseală și de creștere a imunității
-bogat în acid folic (vit. B9) esențial în dezvoltarea sistemului nervos
-stimulează digestia, înlătură constipația și balonarea datorită conținutului mare de fibre
-efect diuretic (mult potasiu), elimină retenția de lichide, scade edemele și riscul de cistită
-neutralizează halena și respirația urât mirositoare, conținutul mare de clorofilă acționează ca un deodorant bucal, inclusiv contra mirosului de usturoi.

Porția corectă: cu castronul, mai ales în perioada de convalescență, pentru refacerea după răceală și gripă”, dezvăluie Mihaela Bilic, nutriționist, pe o rețea de socializare.

Recent Posts

Când ajung pensiile pe luna iunie

Când ajung pensiile pe luna iunie. În luna mai, s-a produs o modificare semnificativă în…

15 minute ago

Vitamina de care are nevoie orice femeie. Medic: ”Le-am prescris tututor pacientelor pentru că protejează de cancer la sân și osteoporoză”

Una dintre cele mai benefice vitamine pentru femei. Toate femeile care au împlinit  20 de…

35 de minute ago

Pensie mai mare cu 1.650 lei după recalculare pentru această categorie de pensionari

Pensie mai mare cu 1.650 lei. Recalcularea pensiilor pentru o anumită categorie de pensionari va…

56 de minute ago

Alimentul-medicament care ar putea reduce riscul de deces din cauza demenței

Alimentul-medicament care reduce riscul de deces din cauza demenței. Datorită influențelor populare precum talk-show-urile cu…

o oră ago

Ţările europene în care salariul minim depăşeşte 2.000 de euro. Pe ce loc se situează România

Salariul minim în țările europene. 2024 este anul în care Uniunea Europeană face un pas…

2 ore ago

Speranțe pentru vindecare. Primul vaccin personalizat pentru cancer este testat în Marea Britanie

Vaccin personalizat pentru cancer, testat în Marea Britanie. Un studiu important al primului vaccin ARNm…

2 ore ago

Citeste si: