Fructul care te ajută să dormi mai bine. Te vei trezi plin de energie

Adormi greu, te trezești de câteva ori pe noaptea și dimineața ești la fel de obosit ca la culcare? Înainta de a căuta tot felul de suplimente care să te ajute să dormi mai bine, încearcă remediile naturale.

În mod normal, pentru ca organismul să se refacă, un adult trebuie să doarmă minim 7 ore pe noapte. Însă stresul de zi cu zi își spune deseori cuvântul și a făcut ca vânzările de suplimente de melatonină să crească.

Fructul care te ajută să dormi mai bine

Cercetătorii au stabilit, în urmă cu aproximativ 10 ani, că suplimentele pe bază de melatonină ajută oamenii să adoarmă mai repede și să îmbunătățească atât calitatea somnului, cât și timpul total de somn. Dezavantajul este că administrarea de suplimente de melatonină ar putea provoca reacții adverse ce  includ dureri de cap, greață și amețeli.

Din fericire, există alternative foarte bune care nu numai că ajută la inducerea unui somn mai profund, dar te fac să te trezești odihnit și plin de energie, potrivit healthdigest.com.

Magneziul poate alunga insomnia

Magneziul este recomandat pentru un plus de stimulare a somnului. Potrivit Sleep Foundation , lipsa de  magneziu din dieta ta te poate face să te simți obosit și slăbit și, de asemenea, să interfereze cu capacitatea ta de a avea un somn adecvat.

Un studiu  din 2012, realizat pe vârstnici cu tulburări de somn, publicat în Jurnalul de Cercetare în Științe Medicale, a constatat că suplimentarea dietei cu magneziu timp de opt săptămâni a îmbunătățit calitatea somnului. Cercetătorii au mai stabilit că suplimentarea cu magneziu a fost asociată cu niveluri mai mari de hormoni despre care se știe că sunt implicați în calitatea somnului, inclusiv melatonina, cortizolul și renina.

GABA pentru un somn mai profund

GABA, sau acidul gamma-aminobutiric, este considerat a fi unul dintre cei mai importanți mediatori inhibitori centrali.

Suplimentele  GABA  pot oferi un ajutor puternic pentru un somn odihnitor și o alternativă la suplimentele cu melatonină. Mulți oameni iau aceste suplimente, pentru a ajuta la ameliorarea simptomelor premenstruale și pentru a scădea anxietatea , dar nu au fost făcute suficiente studii privind posibilele efecte secundare.

Utilizarea GABA a fost legată de un caz de toxicitate hepatică într-un  studiu din 2018 publicat în jurnalul Cureus, dar cercetătorii afirmă că acest efect este neobișnuit și că a fost rezolvat de îndată ce utilizarea GABA a fost întreruptă.

Jujubele sau măslinele dobrogene

Fructele jujube pot avea beneficii asupra sănătății fizice și psihice, arată studiile de laborator. Cu toate acestea, efectele benefice sunt în continuare cercetate, nefiind dovedit până în prezent potențialul lor asupra sănătății oamenilor.

Beneficiile acestor fructe exotice rare

Iată ce spun cercetările despre beneficiile consumului de jujube:

Sunt bogate în antioxidanți care previn diverse boli

  • Jujubele conțin flavonoide, polizaharide și acizi triterpenici, precum și niveluri crescute de vitamina C, care acționează ca un antioxidant.
  • Antioxidanții sunt compuși care pot preveni și inversa daunele cauzate de excesul de radicali liberi, care contribuie la apariția diabetului, bolilor de inimă și a unor forme de cancer.

Un studiu pe animale a constatat că efectele antioxidante ale flavonoidelor din jujube contribuie la reducerea stresului și a inflamației la nivelul ficatului.

Benefice pentru creier și în caz de insomnie

Aceste fructe exotice ar putea ameliora funcția cerebrală, îmbunătățind totodată calitatea somnului, datorită antioxidanților miraculoși.

De asemenea, studiile pe animale au arătat că jujubele pot reduce stările de anxietate și îmbunătățesc memoria, prevenind deteriorarea celulelor cerebrale.

Pot stimula imunitatea și au potențial anticancerigen

Consumul de jujube este asociat cu un sistem imunitar mai puternic și risc mai redus de apariție a cancerului, arată unele cercetări.

Într-un studiu s-a demonstrat că polizaharidele, vitamina C și alte substanțe din jujube pot reduce inflamațiile din corp, inhibând totodată dezvoltarea celulelor tumorale în cancerul de sân, de ficat, de colon sau cancerul ovarian.

Recent Posts

Cum arată Salma Hayek, în costum de baie și nemachiată la 57 de ani. „Am crezut că sunt poze de acum 20 de ani”

Salma Hayek întâmpina vara într-un mod spectaculos. Celebra actriță a încântat privirile urmăritorilor săi cu…

21 de minute ago

Câți ani de căsnicie trebuie să ai ca să primești pensie de urmaș și ce acte sunt necesare

Pensia de urmaș reprezintă un pilon esențial al sistemului de pensii din România, furnizând un…

51 de minute ago

Un medic român reamintește de un aliment uitat. Extrem de valoros, mai ales pentru diabetici

Printre alimentele bune pentru diabetici și nu numai, se numără și hrișca. Dr. Elena Păcuraru,…

o oră ago

Sâmbăta lui Lazăr: Ce nu ai voie să faci cu o zi înainte de Florii, e mare păcat!

Sâmbăta lui Lazăr marchează o zi importantă în calendarul creștin-ortodox, situându-se înaintea Duminicii Floriilor și…

2 ore ago

Horoscop 30 aprilie – 9 iunie. Marte în Berbec ne dă curajul să obținem tot ce ne dorim

Horoscop 30 aprilie - 9 iunie. Pe 30 aprilie 2024, Marte pășește în Berbec. Această…

2 ore ago

Petiție Declic pentru demiterea lui Rafila, după ce investigațiile Hotnews au expus cum primește fonduri de la companii farmaceutice

Petiție Declic pentru demiterea lui Rafila, după ce o investigație realizată de HotNews a scos…

3 ore ago

Citeste si:

  • DICTIONAR MEDICAL

Cancer ovarian