Sari la conținut

Planta MINUNE care scade glicemia și colesterolul. Proprietăți medicinale miraculoase!

Glicemie
Sursa foto: arhiva doctorulzilei.ro

O plantă care poate fi găsită ca o buruiană în orice grădină este un remediu natural natural pentru colesterolul ridicat și glicemia ridicată.

Iarba grasă sau iarba porcului (Portulaca oleracea) este o plantă anuală de grădină, mai cunoscută de toată lumea ca o buruiană dăunătoare, dar este, de asemenea, un adaos gustos și util la salate și mâncăruri.

Contraindicațiile pentru utilizarea acestei plante sunt sarcina și excitabilitatea crescută a sistemului nervos. Iarba grasă este contraindicată în hipertensiune arterială și în cazul unui ritm cardiac scăzut (bradicardie), precum și în cazul tulburărilor vegetative.

Iarba grasă – proprietăți medicinale

În medicina populară, proprietățile medicinale ale acestei plante sunt asociate cu utilizarea în boli precum artrita, boli hepatice și renale, boli oculare. Planta este folosită ca agent antiinflamator și de vindecare a rănilor.

Are capacitatea de a reduce colesterolul și zahărul din sânge. Iarba grasă este, de asemenea, folosit de vindecători ca agent diuretic și antiinflamator în bolile tractului urinar (în principal cistită și uretrite), precum și pentru a reduce durerea în enterocolită și hemoroizi.

Medicina tradițională recomandă utilizarea infuziilor și decocturilor din tulpini și frunze în afecțiunile legate de calculi biliari. Frunzele de Iarbă grasă sunt folosite în Rusia ca agent cicatrizant și antitoxice în cazul mușcăturilor de șerpi veninoși, albine și viespi, în cazul colpitei cu trichomonah, al bolilor de ficat și de rinichi, ca diuretic, în cazul carențelor de vitamine și al dizenteriei.

Stimulează eliberarea de insulină

Semințele de Iarbă grasă au fost folosite ca antipiretic, scop în care au fost importate în Asia Centrală din Iran înainte de revoluție. În același scop, semințele erau folosite în Caucaz.

Decocturile de iarbă grasă au proprietăți antimicrobiene și, prin urmare, sunt eficiente în conjunctivită. Extern, pentru gargară, o infuzie din întreaga plantă este eficientă pentru inflamația gingiilor. Loțiunile de Iarbă grasă ameliorează mâncărimile și descuamarea psoriazisului și vindecă rapid rănile purulente.

Iarba grasă este folosit pentru a ameliora vertijul, pentru a trata hipotensiunea și pentru a curăța articulațiile de toxinele acumulate care contribuie la apariția artritei. Substanțele conținute în purslane stimulează eliberarea de insulină și provoacă hipoglicemie (scăderea glicemiei).

De asemenea, iarba grasă este folosit ca agent antiparazitar (pentru ascaridioză, anchiloză și nekatoriasis). Substanțele conținute în purslane provoacă contracția mușchilor netezi, ceea ce are un efect dăunător asupra paraziților.

Valorile medii ale glicemiei

Conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), valoarea normală a glicemiei la adulţi este cuprinsă între 70 şi 100 mg/dl, a jeun (dimineaţa, pe nemâncate) şi între 101 şi 140 mg/dl la 2 ore după masă (postprandial).

Specialiștii recomandă monitorizarea hemoglobinei glicozilate anual sau de fiecare dată când este nevoie. Deşi în majoritatea cazurilor nu sunt prezente simptome, nivelul crescut al zahărului din sânge poate să ducă la sete excesivă, urinare frecventă, vedere neclară sau oboseală prelungită.

Unul dintre cele mai importante lucruri pe care le puteți face pentru a trăi o viață sănătoasă dacă aveți diabet este să vă controlați glicemia (zahărul din sânge).

glicemie

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel