Sari la conținut

Planta minune care ține DIABETUL sub control și scade rapid glicemia

Planta minune care ține sub control nivelul zahărului din sânge. Nivelurile dezechilibrate și ridicate ale zahărului din sânge sunt cauza principală a diabetului, a hipoglicemiei sau hiperglicemiei și a creșterii în greutate.

Dacă glicemia scade prea mult sau crește extrem de ridicat, poate provoca o nevoie crescută de a urina, scădere în greutate, oboseală, vedere încețoșată și dureri de cap.

Mai periculos, diabetul, dacă nu este diagnosticat și îngrijit bine la timp, poate crește riscul de atac de cord, poate provoca orbire, probleme ale sistemului nervos și o serie de alte complicații periculoase. Astfel, este important să luați măsurile necesare pentru controlul zahărului din sânge.

Bacopa Monnieri – Beneficii, Proprietati, Contraindicatii - SAM-Distribution

Cum luptă planta minune cu diabetul

Ayurveda este utilă, deoarece plantele naturale pot oferi multă ușurare. Isopul de apă, sau Bacopa monnieri, este una dintre plantele magice ale Ayurvedei care au beneficii imense pentru sănătate. Această plantă este cunoscută sub denumirile comune isop de apă, brahmi, gratiola cu frunze de cimbru, plantă de grație și centară indiană.

Crește în medii umede, tropicale, iar capacitatea sa de a se dezvolta sub apă îl face popular pentru utilizarea în acvariu. Cu toate acestea, această plantă este cunoscută pe scară largă pentru proprietățile sale antihiperglicemiante și este recomandată atât diabeticilor de tip 1, cât și diabeticilor de tip 2.

Studiile arată că consumul regulat de frunze de Isop de apă sau Brahmi poate îmbunătăți simptomele legate de diabet și poate ajuta la o viață sănătoasă. 

Isopul de apă este o sursă bogată de antioxidanți care ajută la eliminarea radicalilor liberi și, de asemenea, la eliminarea toxinelor dăunătoare. Când stresul oxidativ este redus, îmbunătățește funcționarea inimii, ficatului și plămânilor și menține nivelul de zahăr din sânge echilibrat.

Potrivit cercetărilor publicate în Journal of Chemical and Pharmaceutical Research, Isopul de apă menține niveluri normale de hemoglobină glicozilată, ceea ce este un indiciu al unui bun control asupra nivelului de glucoză din sânge, deoarece acest parametru reflectă managementul și prognosticul diabetului. 

Alte beneficii

Potrivit experților în sănătate, Isopul de apă a fost folosit de către medicii ayurvedici de secole pentru tratarea multor afecțiuni, inclusiv:

  • îmbunătățirea memoriei,
  • reducerea anxietății,
  • tratarea epilepsiei.

Planta, conform oamenilor de știință, are o clasă de compuși puternici cunoscuți sub numele de bacozide, care sunt responsabili pentru aceste beneficii.

Planta minune: cum o puteți folosi 

Bacopa monnieri este disponibil pe scară largă online și poate fi achiziționat din magazinele de farmacie, sub formă de capsule, lichide și pulberi. O doză tipică, conform unui studiu publicat în National Library of Medicine, variază între 300 și 450 mg pe zi. 

Cu toate acestea, medicii spun că recomandările variază în funcție de produsul pe care îl achiziționați și ar trebui să fie întotdeauna consultați înainte de a consuma această plantă.

Una dintre cele mai bune modalități de a lua Isop de apă zilnic este să faceți un ceai liniștitor sau o băutură din plante cu apă fierbinte.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel