Sari la conținut

Planta minune, declarată de ONU „alimentul viitorului”. Topește grăsimea, scade colesterolul, reduce oboseala

Planta minune, declarată de ONU, „alimentul viitorului”. Topește grăsimea, scade colesterolul, reduce oboseala.

Spirulina, alga cu peste 50% principii bioactive, este cunoscută mai ales pentru întărirea sistemului imunitar, dar poate fi folosită și pentru a scăpa de kilogramele în plus.

Planta minune, declarată de ONU „alimentul viitorului”

Spirulina a fost declarată de ONU „alimentul viitorului“ datorită numeroaselor beneficii pentru organism, fiind una dintre cele mai bogate surse de proteine, cu 18 dintre cei 22 de amino-acizi necesari corpului.

Totodată, microalga a fost selecţionată de NASA pentru dieta astronauţilor, iar Organizaţia Mondială a Sănătăţii o recomandă pentru reducerea foametei în zonele critice ale planetei.

Este ideal să se fie consumată înainte de fiecare masă și să nu lipsească din alimentația ta zilnică, având numeroase proprietăți benefice.

Potrivit healthline, spirulina este unul dintre cele mai populare suplimente alimentare și are beneficii extraordinare asupra corpului, în special asupra sistemului nervos.

Spirulina, beneficii miraculoase

Pudra de spirulină reprezintă un amalgam de nutrienți și peste 50% principii bioactive. Această algă are în jur de 70% proteine și este superioară celorlalte alge utilizate în fitoterapie datorită conținutul crescut în acizi esențiali.

Planta este un adevărat complex natural de vitamine, conținând Vitamina A, Vitamina B1, Vitamina B2, Vitamina B6, Vitamina B12 și Vitamina E.

Totodată, spirulina este bogată în antioxidanți și compuși antiinflamatori, iar consumul acesteia protejează organismul de efectele stresului oxidativ și scade riscul apariției bolilor cronice.

  • Sănătatea sistemului nervos

Antioxidanții și complexul vitaminelor B din pudra de spirulină contribuie la menținerea sănătății sistemului nervos. O cercetare recentă arată că planta funcționează prin mecanisme neuroprotectoare care susțin activitatea nervoasă, reduc oboseala mentală, protejează vasele din creier și reglează presiunea intracraniană.

  • Stimulează imunitatea

Un studiu arată că principiile active din spirulină au acțiune imunomodulatoare și stimulează producția de anticorpi. Totodată, spirulina are și efect antiviral împotriva virusului herpes, HIV și virusul gripal. Acest lucru contribuie la creșterea imunității și prevenția virozelor și a bolilor infecțioase.

  • Sănătatea inimii

Același studiu arată că spirulina influențează și metabolismul carbohidraților și a lipidelor, scade nivelul de colesterol și de trigliceride din sânge. Aceste elemente sunt principalii factori responsabili de apariția aterosclerozei în urma depunerii colesterolului pe vasele de sânge. Consumul de spirulină scade, așadar, riscul apariției bolilor de inimă și a complicațiilor produse de acestea.

  • Detoxifiant natural

Pudra de spirulină este deseori folosită în curele de detoxifiere. Aceasta curăță organismul, iar consumul ei determină instalarea stării de sațietate. Astfel, persoanele care vor să slăbească pot introduce spirulina în dieta zilnică, mai ales că aceasta „topește” grăsimea și intervine în accelerarea metabolismului.

Mai mult decât atât, spirulina este și un puternic factor antitoxic, utilă mai ales în intoxicațiile cu metale grele sau în urma expunerii la radiații.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel