Sari la conținut

PLANTA miraculoasă care curăță ficatul și rinichii de toxine. 10 indicaţii terapeutice

detox - pixabay
Detox - Sursa: Pixabay

În medicina populară, această plantă este folosită ca agent hemostatic, antihelmintic, gastric și coleretic, fiind renumită pentru capacitatea sa de a purifica rinichii și ficatul. 

Potrivit specialiştilor, consumul acesteia este benefic pentru următoarele boli: răceli și gripă, bronșită, ascariază, pietre la rinichi, boli de piele, ciroză hepatică.

Rețete populare

Pentru bolile de ficat, se recomandă următorul decoct – turnați trei lingurițe de plată uscată într-un pahar cu apă și lăsați lichidul să fiarbă. Apoi se răcește, se filtrează și se iau două linguri de trei ori pe zi cu o jumătate de oră înainte de masă timp de o lună, scrie publicația rusă Lenta.

Pentru gastrită, faceți un decoct din 10 grame de floare de imortelle și 250 ml apă, pe care o beți o jumătate de pahar de două-trei ori pe zi înainte de masă.

În caz de hipotensiune (tensiune arterială scăzută) în medicina alternativă se folosește ca decoct: se toarnă 10 g de inflorescențe cu un pahar cu apă clocotită, se lasă timp de 30 de minute și se ia o treime dintr-un pahar de trei ori pe zi înainte de mese.

Pentru hemoroizi și fisuri anale, funcționează bine o infuzie dintr-o lingură de flori ale plantei și 100 ml apă clocotită, infuzată timp de două ore, apoi strecurată și răcită. Produsul este folosit sub formă de băi pentru spălarea zonelor deteriorate, ceea ce favorizează vindecarea acestora.

Immortelle sau planta miraculoasă a soarelui

Immortelle la fel ca și numele pe care îl poarta este o plantă perenă de mici dimensiuni care, chiar dacă se usucă, beneficiile ei rămân intacte. Această plantă aromatică are frunze argintii înguste și flori grupate în inflorescențe sferice, galben-aurii.

Denumirea de „helichrysum” este derivată din cuvintele grecești „helios” care înseamnă „soare” și „chrysos” care înseamnă aur, făcând referire la culoarea florilor. Helichrysumul a fost utilizat ca plantă medicinală încă din Grecia antică, iar uleiul său este foarte prețuit și căutat, datorită numeroaselor sale beneficii pentru sănătate.

Immortelle este cel mai bine cunoscut pentru proprietățile sale de regenerare a pielii. Supranumit și „floarea veșnică” sau „floarea nemuritoare”, immortelle este utilizat în compoziția produselor anti- Aging, datorită proprietăților sale de reîntinerire a pielii.

10 indicaţii terapeutice

– reabsorbirea hematoamelor, reducerea rapidă a vânătăilor și echimozelor

– îmbunătățirea aspectului pielii afectate de acnee rozacee, cuperoză

– rejuvenarea pielii, tratamente anti-aging

– atenuarea edemelor, flebitelor, traumatismelor corporale

– stimularea procesului de cicatrizare

– îmbunătățirea circulatiei sanguine

– atenuarea vergeturilor, varicozei

– reducerea senzației de picioare grele

– activ antiinflamator, antispasmodic, antireumatismal

– ca adjuvant în atenuarea simptomelor de menopauză, în special a bufeurilor

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel