Plante benefice pentru sănătatea plămânilor. Cum să cureți sistemul respirator

Plămânii sunt organe esențiale, fără de care viața noastră nu ar fi posibilă. Aceștia sunt responsabili pentru transportul oxigenului în întreg corpul, asigurând funcționarea normală a organelor.

Din nefericire, mulți factori contribuie, în prezent, la acumularea toxinelor în plămâni. Fumatul, poluarea și stilul de viață nesănătos pot duce la colectarea substanțelor dăunătoare și compromiterea funcțiilor normale ale plămânilor.

Astfel, este important ca din când în când să ne asigurăm că purificăm plămânii. Din fericire, anumite plante au în mod natural proprietăți de detoxifiere și pot elimina în mod eficient substanțele dăunătoare.

Plante benefice pentru curățarea plămânilor

Podbalul este una dintre cele mai renumite plante atunci când vine vorba de curățarea plămânilor, deoarece frunzele acestuia au proprietăți emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Podbalul tratează bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza (în faza incipientă).

Rădăcina de lemn dulce este, de asemenea, o plantă benefică pentru plămâni. Aceasta este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata o serie de afecțiuni. Aceasta combate infecțiile tractului respirator, deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii.

Lumânărica este utilizată de sute de ani pentru eliminarea excesului de mucus din plămâni, curățarea bronhiilor și chiar pentru reducerea inflamațiilor existente pe tractul respirator.

Cimbrul este utilizat pentru ameliorarea congestiei pulmonare. Acesta conține uleiuri antiseptice, clasificate ca antibiotice și antifungice naturale. În plus, previne și tratează infecțiile tractului respirator și pneumoniile infecțioase bacteriene.

Oregano este o altă plantă cunoscută pentru proprietățile sale de a menține sănătatea tractului respirator. Aceasta conține carvacrol și compus rozmarinic, care decongestionează și te scapă de inflamații. Totodată, oregano este și un antibiotic natural, care poate fi inclus în tot felul de rețete delicioase, notează BZI.

Recent Posts

HOROSCOP cu Camelia Pătrăşcanu. Un „tren planetar” va lovi mai multe ZODII în zilele următoare

Astrologul Camelia Pătrășcanu a făcut previziunile astrale pentru perioada următoare. Multe zodii sunt influenţate de…

13 minute ago

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic

Decizia luată de medicii din România în legatură cu Florin Piersic. Apar noi informații cu…

28 de minute ago

Când și cum poți să retragi banii din Pilonul 2 de pensie

Pilonul 2 de pensie reprezintă una dintre cele trei componente ale sistemului de pensii din…

42 de minute ago

Pericardita sau „apa la inimă”

Pericardita reprezintă inflamația și iritarea pericardului, numele dat membranei care învelește inima. Acest țesut de forma…

o oră ago

Ce poţi să faci cu OUĂLE rămase de la sărbătorile pascale. 6 REŢETE savuroase

După sărbătorile Pascale, mulți dintre noi rămân cu o mulțime de ouă fierte neconsumate. În…

2 ore ago

Patru cutremure într-o zi. Ce cartiere din București sunt mai sigure

Un cutremur cu magnitudinea 4,1 s-a produs, marţi seară, în judeţul Buzău, la o adâncime…

2 ore ago

Citeste si: