marți, iunie 28, 2022

Plămânii sunt organe esențiale, fără de care viața noastră nu ar fi posibilă. Aceștia sunt responsabili pentru transportul oxigenului în întreg corpul, asigurând funcționarea normală a organelor.

Din nefericire, mulți factori contribuie, în prezent, la acumularea toxinelor în plămâni. Fumatul, poluarea și stilul de viață nesănătos pot duce la colectarea substanțelor dăunătoare și compromiterea funcțiilor normale ale plămânilor.

Te-ar mai interesa: Sfinții Apostoli Petru și Pavel. Este interzis să ...

Astfel, este important ca din când în când să ne asigurăm că purificăm plămânii. Din fericire, anumite plante au în mod natural proprietăți de detoxifiere și pot elimina în mod eficient substanțele dăunătoare.

Plante benefice pentru curățarea plămânilor

Podbalul este una dintre cele mai renumite plante atunci când vine vorba de curățarea plămânilor, deoarece frunzele acestuia au proprietăți emoliente și expectorante, antispastice, tonice și antiinflamatoare. Podbalul tratează bronșita, laringita, astmul bronșic, emfizemul pulmonar, silicoza și chiar tuberculoza (în faza incipientă).

Rădăcina de lemn dulce este, de asemenea, o plantă benefică pentru plămâni. Aceasta este folosită din cele mai vechi timpuri pentru a trata o serie de afecțiuni. Aceasta combate infecțiile tractului respirator, deoarece curăță nasul, gâtul și plămânii.

Te-ar mai interesa: Ce trebuie sa stii atunci cand apelezi la o firmă ...

Lumânărica este utilizată de sute de ani pentru eliminarea excesului de mucus din plămâni, curățarea bronhiilor și chiar pentru reducerea inflamațiilor existente pe tractul respirator.

Cimbrul este utilizat pentru ameliorarea congestiei pulmonare. Acesta conține uleiuri antiseptice, clasificate ca antibiotice și antifungice naturale. În plus, previne și tratează infecțiile tractului respirator și pneumoniile infecțioase bacteriene.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă bei apă cu lămâie în fiecare z...

Oregano este o altă plantă cunoscută pentru proprietățile sale de a menține sănătatea tractului respirator. Aceasta conține carvacrol și compus rozmarinic, care decongestionează și te scapă de inflamații. Totodată, oregano este și un antibiotic natural, care poate fi inclus în tot felul de rețete delicioase, notează BZI.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private