Sari la conținut

Plante care aduc ghinion, sărăcie și despărțiri în casă. 10 flori care alungă norocul!

Plante care aduc ghinion. Plantele de interior sunt purifică aerul, îmbogățesc locuința cu oxigen și ne bucură ochii și sufletul. Mulți oameni cred că unele plante pot atrage norocul, dragostea sau ghinionul în casă.

Pe de altă parte, însă, există și plante care trebuie evitate, pentru că aduc tensiuni, atmosferă apăsătoare, despărțiri, sărăcie.

5 trucuri pentru ingrijirea corecta a smochinului ornamental din casa

Plante care aduc ghinion: 1. Smochinul

Potrivit credințelor Feng Shui, smochinul este considerat o plantă care poate aduce ghinion în casă și este asociat cu diverse superstiții. Există opinia conform căreia această plantă este „blestemată” și poate atrage vibrații negative, tensionând atmosfera și cauzând certuri în casă.

Unele persoane cred că prezența unui smochin în locuință poate duce chiar la despărțiri.

Sansevieria: îngrijire, transplant, reproducere, tratament

2. Sansevieria

Coada știucii, limba soacrei, limba dracului, planta șarpe sunt doar câteva dintre denumirile acestei plante, preluate din folclorul românesc. Și toate aceste denumiri încearcă să te țină cât mai departe de ea. Sansevieria este o plantă care produce mult oxigen și aduce mult ghinion. Ea atrage energii negative, certuri, tensiuni și nervozitate între membrii familiei.

Cum îngrijești Dianthus (garofița), o plantă de grădină și apartament

Plante care aduc ghinion: 3. Garoafe

Garoafele sunt cele care vor absorbi energiile pozitive din casa ta și le vor elibera pe cele negative, așa că este recomandat să scapi de ele imediat. Mai mult chiar, ele sunt cunoscute drept florile pe care le ducem morților, așa că cel mai bine ar fi să le pui în grădină sau pe terasă. Cele mai ghinioniste sunt cele roșii, așa că ar fi bine să vă orientați către alte flori pentru înfrumusețarea locuinței.

10 plante de apartament rezistente, aproape imposibil de ucis

4. Dieffenbachia sau limba soacrei:

Dacă mama soțului/soției tale îți provoacă nervi mereu când vorbește, trebuie să știi că și floarea „limba soacrei” este toxică, atât pentru oameni, cât și pentru animale. Frunzele sale conțin oxalați de calciu, care pot cauza arsuri severe și inflamații;

Euphorbia trigona | PLANTEMANIA.RO

5. Euphorbia

Familia Euphorbia cuprinde peste 2000 de specii de plante, inclusiv flori care cresc în condiții de casă. Însă pe lângă aspectul exotic, arătos și aparent inofensiv, aceste plante sunt destul de periculoase. Ele atrag spiritele rele în casă. În cultura chineză, euphorbia este asociată cu primejdia și păcatul. Nu degeaba sucul ei provoacă arsuri și iritații de piele, iar atunci când este ingerat, chiar și intoxicații acute.

9 sfaturi de urmat ca orhideea ta să înflorească tot anul | Mamaplus

Plante care aduc ghinion: 6. Orhideea

Orhideea este o plantă duală. Această floare are o capacitate uimitoare de a absorbi energia negativă și a aduce bunăstarea în casă. Dar nu se recomandă să o ții în dormitor pentru a nu atrage negativul acolo. Cea mai bună opțiune pentru amplasarea acestei flori este în baie, în camera de zi sau pe masa de lucru. De asemenea, orhideea trebuie îngrijită atent, deoarece starea ei influențează atmosfera din casă.

Filodendronul, planta de apartament care îți pune viața în pericol | Antena 1

7. Monstera

Monstera poate crește până la dimensiuni impresionante și reprezintă un izvor nesecat de oxigen. Nu e de mirare că poate fi întâlnită nu numai în grădini publice, ci și în casele multora dintre noi. Dar pe cât e de frumoasă, pe atât e de periculoasă. Monstera este o plantă toxică, care atrage energia negativă, care se hrănește cu energie vitală și care aduce nenorocirea în casă, potrivit eustiu.com.

cactusi - Lumea Satului

Plante care aduc ghinion: 8. Cactusul

Cactusul este considerată o plantă a singurătății, de aceea nu ar trebui să o aduci acasă, dacă vrei să ai o familie fericită. Această plantă este un adevărat vampir energetic, care se hrănește din bucuria, încrederea și prosperitatea ta. Până nu rămâne nimic. Ea este un adevărat magnet pentru ghinion, sărăcie și singurătate. De asemenea, poate strica relațiile dintre oameni și îi poate face dușmani.

Planta de apartament pe care să o arunci imediat. Aduce sărăcie, nu o ţine în casă dacă vrei să ai noroc la bani - Playtech Știri

9. Iedera

Planta în sine este destul de toxică, prin urmare, dacă ai copii sau animale de companie care din întâmplare pot să mestece vreo frunză, mai bine să renunți la acestă floare. În afară de asta, iedera otrăvește fundalul energetic din casă, provocând certuri, tensiuni și nervozități. Din fericire, din primăvară până în toamnă, această plantă poate fi scoasă la balcon.

5 plante ideale pentru cultivarea in apartament

10. Clivia

Clivia înflorește o dată sau de două ori pe an. Dar cum înflorește! Această plantă cu inflorescențe portocalii și frunze verzi este foarte ademenitoare și primejdioasă. Seva acesteia conține licorină, un alcaloid cristalin toxic, care poate provoca grețuri și chiar paralizie, dacă este consumat în cantități mari. Totodată, despre ea se spune că este asemenea fructului ispititor.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.