Sari la conținut

Plante care curăță rinichii în mod natural. Elimină toxinele și purifică organismul

Sanatatea rinichilor
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Ce sa nu faci niciodata daca vrei sa ai rinichi sanatosi

Medline Plus explică că toate ființele umane se nasc cu doi rinichi, fiecare dintre ei are dimensiunea pumnului și este situat în mijlocul spatelui, chiar sub coaste.

Presa medicală de specialitate indică faptul că: „În interiorul fiecărui rinichi există un milion de structuri mici numite nefroni. Acestea filtrează deșeurile și excesul de apă din sânge, care devine urină. Acest lichid curge prin tuburi numite uretere, ajungand in vezica urinara, unde este depozitata urina, pana cand mergi la baie.

Cele mai frecvente boli care apar în acest organ atacă mai întâi nefronii, împiedicând eliminarea toxinelor din organism; În general, pacienții cu acest tip de afecțiune trebuie să fie supuși dializei, deoarece aceste substanțe nocive nu pot rămâne în corpul lor, scrie sursa.

Sfaturi pentru menținerea sănătății rinichilor

Există câteva alternative naturale și recomandări care previn afecțiunile rinichilor și le tratează pe cele care au fost deja diagnosticate. Înainte de a apela la aceste alternative, este important să aveți aprobarea unui medic pentru a valida utilizările respectivelor alimente sau produse.

  • Mâncați într-un mod sănătos și echilibrat: consumul de alimente dăunătoare sănătății va crește nivelul de toxine din organism; Acestea, în general, ajung în sânge și, prin urmare, expulzarea lor devine mai greoaie. Din acest motiv, se recomanda urmarea unui plan alimentar sanatos, unde consumul de fructe si legume este prioritar; În plus, este necesar să se evite consumul excesiv de sare și produse procesate, precum și de băuturi răcoritoare și sucuri industrializate. Cea mai bună băutură pentru a însoți orice mâncare este apa.
  • Evitati consumul de alcool: pe termen lung, bauturile care contin acest ingredient pot inflama rinichii si in timp pot cauza afectiuni grave acestui organ.
  • Bea suficientă apă pe tot parcursul zilei: profesioniștii din domeniul sănătății recomandă ca adulții să consume zilnic șase până la opt pahare din acest lichid incolor, ceea ce este echivalent cu doi litri.
  • Apelați la infuzii care curăță organismul și deci rinichii: „plantele cele mai potrivite în acest scop sunt: ​​coada-calului, păpădia, pătrunjelul, arnica, urzica verde și vergeaua”.
  • Creșteți consumul de alimente care aduc beneficii acestui organ: struguri, portocale, grapefruit, țelină, morcov, castraveți, pepene verde, lămâie, măr, pepene galben, salată verde, piersici și mâl.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel