joi, aprilie 9, 2020

Legume si plante uimitoare! Primavara este prilejul perfect pentru a slabi si pentru a te simti mai energica, mai supla si mai sanatoasa. Pare ca unele legume de primavara pentru slabit au fost special create pentru o dieta fresh, potrivita cu vremea de afara.

Nu numai ca alimentele proaspete si naturale sunt eficiente pentru eliminarea grasimii, dar sunt si pline de nutrienti esentiali in aceasta perioada. Consuma legumele si fructele de sezon proaspete sau integrate in preparate mai complexe.

Citește și: Cum ne întărim sistemul imunitar. Ingrediente care ne susțin prima linie de apărare a organismului

Top 7 legume de primavara pentru slabit: Consuma-le pe tot parcursul sezonului

Sparanghelul este alimentul perfect in aceasta primavara. Cu un continut scazut de sodiu si o cantitate mare de potasiu, el ajuta la echilibrarea electrolitilor si reduce senzatia de balonare.

De asemenea, sparanghelul contine si fitonutrienti, avand proprietati antiinflamatoare puternice. Desi este consistent, el contine un numar scazut de calorii. Asadar, consuma-l cu incredere alaturi de peste slab sau pe cont propriu, blansat sau tras in ulei de masline si usturoi.

Citește și: Complicații serioase pentru acești bolnavi cronici! Nu-și mai găsesc medicamentul fiindcă este folosit și în tratamentul pentru Covid-19

Mazarea este plina de fibre si proteine, dar saraca in grasimi, ceea ce o face alimentul perfect pentru o dieta sanatoasa si echilibrata. Chiar daca in copilarie nu era chiar alimentul tau preferat, este timpul sa ii oferi o sansa.

Poti consuma mazarea sub forma de piure sau de supa crema. O poti integra si in preparate precum tocanite si paste, sau o poti trage la tigaie cu mirodenii pentru a obtine o garnitura delicioasa.

Citește și: Planta sănătății, a tinereții și a vitalității. Arma secretă împotriva virusurilor, stimulează puternic imunitatea. I se spune remediul străvechi, bun la toate

Spanacul

Proteine, fier, vitaminele A, C si K. Spanacul este elementul perfect pentru dieta unei femei, mai ales pe timp de primavara, cand frunzele sunt proaspete si crocante.

In plus, spanacul contine tilacoide, componente dovedite sa scada apetitul si sa promoveze o slabire sanatoasa si eficienta. Consuma-l sub forma de mancare preparata la aburi sau presara cateva frunze crude in salata de la cina.

Citeste continuarea…