miercuri, martie 22, 2023

Planul doctorul Viorel Jinga cu sistemul public de sănătate! Universitatea de Medicină şi Farmacie din Bucureşti susţine transferarea unor spitale din subordinea Ministerului Transporturilor către unităţile de învăţământ superior medical din ţară.

Un pas important menit să ducă la îmbunătăţirea sistemului public de sănătate

Rectorul universităţii, doctorul Viorel Jinga, pledează pentru dezvoltarea unei reţele de spitale universitare în România, ca un pas important menit să ducă la îmbunătăţirea sistemului public de sănătate.

Te-ar mai interesa: OPRIȚI ca prediabetul să provoace artere înfundate...

Medicul susţine că o astfel de reţea ar putea oferi oportunităţi de învăţăre pentru studenţi şi de formare pentru medicii rezidenţi. În plus, în acest fel, spitalele ar putea deveni şi platforme de cercetare, potrivit RRA.

Spitalele universitare sunt echipate cu tehnologie modernă

Viorel Jinga mai adaugă că spitalele universitare sunt de obicei echipate cu tehnologie modernă şi pot oferi servicii medicale specializate şi complexe, care nu sunt disponibile în alte spitale publice. Pe de altă parte, în aceste unităţi se pot dezvolta servicii de nişă în medicină, care sa vina în sprijinul pacientilor pe diverse patologii.

Ideea creării unei astfel de reţele naţionale de spitale universitare este un concept agreat de miniştrii sănătăţii şi transporturilor, astfel că, în capitală, Spitalul Clinic CF Nr. 2 ar putea trece în administrarea Universităţii „Carol Davila”.

Te-ar mai interesa: Semne ale deficitului de vitamine pe care TREBUIE ...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private