marți, noiembrie 29, 2022

Formularul digital de localizare va facilita depistarea infecțiilor COVID în timp util, pentru a limita răspândirea virusului. Persoanele care au fost contacți direcți ai unei persoane infectate, descoperite ulterior, vor fi anunțate de posibilitatea contractării virusului.

Acest formular ar putea deveni obligatoriu, pentru a simplifica procedurile de verificare. Acest document va fi necesar la intrarea în țară și va conține o multitudine de detalii personale, necesare pentru depistarea și localizarea potențialelor infecții.

Te-ar mai interesa: Nu doar de calciu ai nevoie. Iată ce alți nutrienț...

Astfel, dacă ai călătorit cu o persoană infectată și aceasta a fost descoperită ulterior, vei fi anunțat.

Formularul digital de localizare va fi obligatoriu?

Procedurile ar urma să se simplifice odată cu introducerea noului document obligatoriu pentru toată lumea la intrarea în ţară. Formularul digital de localizare, prescurtat PLF, va fi folosit de mâine şi în România, aşa cum au făcut şi alte ţări europene, ca instrument de identificare rapidă a celor care au intrat în contact cu un eventual caz de COVID-19, anunță RRA.

Pentru completarea documentului va fi necesară mai intâi înscrierea pe platforma plf.gov.ro cu o adresă de email, la care se primeşte un link ce trebuie accesat pentru introducerea datelor personale.

Te-ar mai interesa: De ce e bine să mănânci semințe de floarea-soarelu...

Formularul se foloseşte exclusiv în format digital, nu se tipăreşte, astfel că cei care nu au o adresă de email trebuie să solicite ajutorul unei persoane de încredere care are o astfel de adresă.

Purtătorul de cuvânt al guvernului, Dan Cărbunaru a dat detalii despre document

„Cine completează, aşadar? Orice persoană, indiferent de calea de intrare în România, cei care vin cu avionul, cu trenul sau folosesc mijloacele de transport rutiere sau navale. STS generează acest formular digital automat în baza completării datelor respective.

Te-ar mai interesa: De ce rămân bărbații în căsnicii nefericite: 6 mot...

Când se completează acest formular? Cu maximum 24 de ore înainte de a intra în țară și cu titlu de excepție 24 de ore după trecerea frontierei.

Poate din grabă, poate din neatenție, poate dintr-o conexiune la internet mai slabă să nu fi reușit să rezolve această chestiune până la momentul în care ajunge în fața Poliției de Frontieră.

Persoanele care vor călători în cadrul unei aceleiași familii, dacă merg împreună formularul poate fi completat de un singur membru adult pentru toți membrii familiei.

Te-ar mai interesa: Cauza și simptomele arterelor înfundate. Cardiolog...

Pentru copii obligația de completare a formularului le revine părinților, tutorelui sau reprezentantului legal, cu mențiunea că necompletarea formularului digital de intrarea în România se sancționează cu amendă între 2.000 și 3.000 de lei”, a explicat Dan Cărbunaru.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private