sâmbătă, iulie 2, 2022

Pentru a controla cât mai bine situația epidemiologică, autoritățile au creat un formular de localizare care intră în vigoare de luni, pentru a intra în România. Datele pot fi completate începând de duminică.

Persoanele care nu vor completa acest formular pot intra în țară, însă riscă o amendă de mii de lei.

Formularul digital de localizare după intrarea în țară va fi completat electronic, prin intermediul unei aplicații online dezvoltată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Te-ar mai interesa: De ce se umflă picioarele vara. Cauze: de la deshi...

Pagina va fi disponibile de mâine la adresa plf.gov.ro, iar călătorii care nu completează formularul pot să intre în țară, dar riscă o amendă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei. Este obligatoriu începând de luni, reamintesc autoritățile, care au dat astăzi detalii despre această procedură, anuntă RRA.

Detalii despre formularul de localizare

Primul pas este accesarea aplicației unde fiecare solicitant va introduce o adresă de mail, pe care va primi un link de accesare.

Apoi se completează toate datele cerute privind identitatea, mijlocul de transport cu care vine în țară, istoricul de călătorie din ultimele 14 zile, adresa destinației și datele minorilor care însoțesc călătorul adult.

Te-ar mai interesa: Ce să faci și să nu faci dacă te-a mușcat o viperă...

Datele sunt apoi salvate și nu mai pot fi modificate. Toate aceste câmpuri sunt obligatorii și trebuie completate corect, pentru că aplicație este conectată cu toate bazele de date ale statului – avertizează reprezentanții STS și ai poliției de frontieră.

Unde se va face verificarea formularului?

Verificarea existenței formularului de localizare se va face în vamă, după ce sunt examinate celelalte acte de călătorie, precum pașaportul sau cartea de identitate și certificatul COVID.

Te-ar mai interesa: Avertismentul unui medic: Nu vă autodiagnosticați!...

Cei care nu au formularul de localizare pot să treacă frontiera, dar au obligația să îl completeze în maximum 24 de ore, în caz contrar vor primi o amendă cuprinsă între 2.000 și 3.000 de lei.

Formularul de localizare va fi obligatoriu de luni și ar urma să ajute autoritățile să identifice rapid pe cei care au intrat în contact cu o persoană infectată.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private