luni, martie 27, 2023

Pledoaria unui preot din Cluj pentru vaccinare: „Grija față de trup e o datorie creștinească”.

Într-o postare, care datează din luna ianuarie, transmisă de reprezentanții campaniei de vaccinare pe pagina de Facebook Ro Vaccinare, preotul Bogdan Chiorean își arată încrederea în eficiența vaccinului anti-covid.

Bogdan Chiorean este preot, dar este și medic la un centru de îngrijiri paliative pentru bolnavi în faza terminală în Cluj-Napoca. Se opune teoriilor conspiraționiste, dar și obligativității vaccinării. Autonomia pacientului, fie el și minor reprezentat de un tutore legal, trebuie să fie un principiu suprem al eticii medicale, consideră Chiorean.

Te-ar mai interesa: Ce se întâmplă dacă mănânci zilnic terci de ovăz? ...

Ar putea fi o imagine cu 1 persoană şi interior

Pledoaria unui preot din Cluj pentru vaccinare: „Grija față de trup e o datorie creștinească”

„Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutățile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin. Cred că-s primul preot vaccinat din Cluj. Nu, n-am furat startul, deși cu greu înțeleg nemulțumirea celor care pe de o parte nu se vaccinează, iar pe de alta, stau să contabilizeze care în ce etapă intră. Slăbiciuni sufletești. M-am vaccinat pentru că slujesc într-un spital.

Unii se vaccinează. De frică. Alții nu se vaccinează. Dintr-o altă frică. Am trecut prin boală, probabil am anticorpi. Nu știu câți și nici cât timp rămân la un nivel protectiv. Și nici nu mă interesează. Pentru că am tăria morală să recunosc faptul că dispun de o cunoaștere limitată și prețuiesc oamenii care se străduiesc să ne fie bine.

Te-ar mai interesa: Fructul care te ajută să slăbești. Expert: Dacă mâ...

La centrul de vaccinare, până am completat consimțământul informat și am așteptat la rând, m-am rugat Sfinților Doctori care-au înțeles că îl poți sluji pe Dumnezeu ajutându-i pe cei bolnavi. Și că El va primi ca pentru Sine dragostea ta.

M-am vaccinat mai ales în memoria celor peste 500 de persoane care au decedat la Centrul de Îngrijiri Paliative „Sfântul Nectarie” în 2020. Nu singuri, dar fără cei dragi alături.
Cu ei, nu mai avem o altă șansă de a le arăta prețuire. Pe ei i-am ratat.

Te-ar mai interesa: Rodica Popescu Bitănescu, măcinată de o boală grav...

Anul trecut nu au fost soluții, dar dacă o mai pățim și-n viitor, e de neiertat.

În drum spre casă, am zis o rugăciune pentru cei adormiți:

  • Emil Palade, dimpreună cu ribozomii lui – care au făcut posibil acest vaccin
  • Ioan Cantacuzino, alături de școala lui de imunologie românească, un erudit în campaniile antiepidemice
  • Victor Babeș, cu școala lui de microbiologie, care ne-a făcut să pricepem rolul bacteriilor și al virusurilor în patologia infecțioasă
  • Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, care deși n-are treabă cu vaccinurile, am siguranța că prin prisma atâtor destine salvate stă acum alături de ceilalți amintiți, în bucuria comuniunii Lui Dumnezeu și cercetând – în veșnicie – măreția tainelor Lui.

Grija față de trup e o datorie creștinească.

Ne lepădăm de Hristos prin mândrie, prin invidie, prin neascultare, prin părerea-de-sine, prin răutățile de zi-cu-zi. Dar nu printr-un vaccin”, a declarat preotul Bogdan Chiorean.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private