duminică, mai 28, 2023

Valentin Uritescu suferă de 40 de ani de o boală necruțătoare. „Am obosit să tot lupt”.

În vârstă de 80 de ani, marele actor Valentin Uritescu s-a retras din lumina refectoarelor de aproape 10 ani de zile. Actorul a luat această decizie, după ce boala necruțătoare de care suferă i-a distrus calitatea vieții.

Actorul a ales în mod conștient să se rupă complet de teatru și de atenția celor care-l iubesc, fanii săi. Într-un interviu acordat în urmă cu aproape 10 ani și pe care maestrul l-a numit „ultimul meu interviu”, acesta recunoștea că suferă de sindromul extrapiramidal.

Te-ar mai interesa: Bolile care se manifestă prin umflarea degetelor d...

Valentin Uritescu suferă de 40 de ani de o boală necruțătoare

„De câţiva ani, cu precădere mai ales de un an şi jumătate, am intrat în ultimul capitol al vieţii mele. După cum vezi, sunt liniştit, nu mă îngrijorează gândul ăsta, nici disperarea, n-o să-mi pierd nici umorul şi nici n-o să mă vaiet.

Am 70 de ani. Toţi ai mei au atins 80, unii trecând dincolo de ei, alţii trecând şi de 90, rămânând cu mintea întreagă! Eu, prin viaţa pe care am dus-o şi prin beteşugurile dobândite, mi-am zis că m-aş putea socoti mulţumit să ating 70. I-am atins. Aşa că de-acum aştept să mă cheme, dar nu stau ca atunci când aştepţi trenul.

Te-ar mai interesa: Moșii de vară 2023. Ce este bine să împarți în Sâm...

(…) Nu mă simt prea bine în ultimul timp. Am obosit să tot lupt, iată, de peste treizeci de ani şi ceva cu o boală grea, care în ultima vreme s-a accentuat.

(…) Acum, boala mea s-a agravat. Aşa e sindromul extrapiramidal. Nu e Parkinsonul ăla care te zvântă, pentru că niciodată capul şi mâinile nu mi s-au mişcat necontrolat. Picioarele, în schimb, îngrozitor mă afectează. Fac ce fac şi pic în genunchi.

Te-ar mai interesa: Cele mai dificile zodii din horoscop. Mihai Voropc...

Mă, toată viaţa mea a fost un hazard. Am dat cu banul ca să decid dacă dau sau nu la teatru, am tras la bileţele dacă să mă angajez sau nu la teatrul din Brăila, am aruncat cu cuţitul în uşă să văd dacă se înfige, deci dacă mă căsătoresc cu soţia mea.

Dar asta e o laşitate. Hotărârile mari, esenţiale, trebuie să le iei tu, de la tatăl meu am învăţat. Acum pot să iau o astfel de hotărâre şi nu pot fi înduplecat să dau înapoi: mă retrag”, declara Valentin Urâtescu în ultimul interviu pe care l-a acordat pentru Adevărul, în februarie 2012.

Te-ar mai interesa: „Am murit și m-am dus în rai – Sunt at...

Soția actorului a mărturisit că sunt zile în care acesta nici nu poate vorbi

Între timp, maladia i-ar fi afectat serios organismul, fiind zile în care marele actor român nici nu ar putea rosti vreun cuvânt. În momentul de față, Valentin Uritescu ar fi fost internat la un cămin, de aproximativ doi ani, unde ar primi îngrijirea corespunzătoare pentru teribila boală de care suferă.

Actorul a cerut familiei să îl ducă într-un centru medical, unde beneficiază de îngrijire de specialitate. Potrivit cancan.ro, Valentin Uritescu ar primi îngrijirea și medicația necesare, fiind tratat cu atenție maximă și respect de angajații centrului. Deși s-ar afla într-o stare gravă, familia actorului trage speranțe că, la un moment dat, el va reveni acasă.

Te-ar mai interesa: Horoscop RUNE 29 Mai-4 Iunie. Mihai Voropchievici:...

Valeria Uritescu, soția actorului, dezvăluia acum ceva timp că starea de sănătate a soțului ei oscilează între bine și foarte rău, și că, din păcate, iar schimbările sunt total neașteptate.

„Sunt zile în care soţul meu nu poate vorbi. Recunoaşte lumea din jur, dar de multe ori nu poate vorbi. Alternează zilele bune cu cele proaste, dar chestiunea cea mai dură stă în faptul că nu putem şti niciodată, nu putem anticipa care e ziua acea bună, ca să ne pregătim pentru ea.

Sau, poate exista un ceas sau două mai liniştite, mai vesele chiar, şi apoi, din nou, o cufundare în întuneric, în starea aceea pe care nu o pot descrie şi care-l stăpâneşte de ani buni, încoace”, declara cu ceva timp în urmă, Valeria Uritescu.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private