miercuri, iunie 29, 2022

Poate dieta să provoace surditate bruscă? Un studiu descoperă un model șocant.

Pierderea auzului este o altă parte inevitabilă a ciclului de îmbătrânire și intensitatea acesteia poate varia pentru toți. Uneori, se înrăutățește treptat; în alte cazuri, poate fi un efect brusc. În plus, este adesea pusă pe seama expunerii excesive la zgomote puternice.

Rareori oamenii se gândesc la pierderea auzului ca o consecință a unor alegeri alimentare slabe? Cu toate acestea, conform unor studii, apariția pierderii auzului poate fi asociată cu nutriția. Mai mult, unul dintre acestea dă vina pe aportul excesiv de alimente occidentale.

Te-ar mai interesa: Dieta de vară. Medic: Fructele de sezon trebuie co...

Poate dieta să provoace surditate bruscă? Un studiu descoperă un model șocant

Conform cercetărilor timpurii, consumul de alimente occidentale este strâns legat de surditatea bruscă idiopatică. Această dietă implică un aport ridicat de cereale rafinate, alimente ambalate și procesate, făină roșie și produse zaharoase.

Un alt studiu timpuriu publicat în Jurnalul Internațional de Epidemiologie a spus că această dietă ar putea fi un factor de risc pentru pierderea bruscă a auzului. O dietă tradițională japoneză, pe de altă parte, poate fi preventivă.

Pentru aceasta, experții au evaluat dieta a 164 de participanți dintr-un chestionar de frecvență alimentară autoadministrat. Ei au ajuns la concluzia că consumul de alimente occidentale ar putea crește riscul de surditate, în timp ce consumul de dieta japoneză ar putea preveni același lucru.

Te-ar mai interesa: Fructul preferat al românilor, periculos pentru să...

Surditatea bruscă este, de asemenea, legată de consumul de alimente occidentale, care a fost evident în cazurile de pierdere a auzului de tip plat, atunci când auzul este compromis la toate frecvențele. Acest lucru poate cauza incapacitatea de a auzi sunetele joase.

Dietele cu colesterol ridicat contribuie la pierderea auzului

Dietele bogate în colesterol nu sunt cele mai sănătoase din cauza riscului crescut de boli de inimă, cancer și boli cronice. Deși acest lucru nu este grozav pentru sănătatea noastră, poate o dietă bogată în colesterol să provoace pierderea auzului?

Te-ar mai interesa: STUDIU: DEPRESIA poate fi tratată și cu PROBIOTICE...

Nivelurile ridicate de colesterol pot provoca o acumulare a depozitelor de grăsime în vasele de sânge ale corpului, cunoscută sub numele de placă. Placa acoperă pereții vaselor de sânge, ceea ce poate restricționa aportul de sânge către organele vitale, inclusiv cohleea.

Cohleea conține o rețea de vase de sânge delicate care oferă stabilitate și nutrienți. Dificultatea de a evalua măsura în care vasele de sânge sunt afectate este localizarea cohleei în sine. Este adânc înglobat în osul temporal. Acest lucru face ca diagnosticarea pierderii auzului sau a leziunii vaselor de sânge să fie foarte dificilă.

Te-ar mai interesa: Câtă apă e nevoie să bem? Nutriționist: Nu există ...

Dacă suferiți de boală coronariană sau de inimă ridicată și vă îngrijorează auzul, vă recomandăm să vă contactați audiologul local, de încredere, și să programați astăzi un test cuprinzător al auzului.

Pe lângă pierderea auzului, dacă trăiești cu tinitus, studiile au arătat că o dietă săracă în grăsimi promovează, în general, mai puține tulburări în comparație cu cele care urmează o dietă bogată în grăsimi. Deci, chiar dacă nu aveți colesterolul ridicat, adoptarea unei diete cu conținut scăzut de grăsimi poate promova alte beneficii pentru sănătate pentru afecțiunile legate de auz.

Te-ar mai interesa: Insectele care terorizează România! Mare atenție...

Cum să evitați riscul pierderii auzului?

Conform Hearing Health Foundation, mai mulți nutrienți au un rol de jucat atunci când vine vorba de prevenirea pierderii auzului. Experții recomandă să consumați mai multe alimente bogate în potasiu, cum ar fi fasolea neagră, cartofii și bananele.

Acestea ajută la funcțiile urechii interne și ajută la transformarea sunetului în semnale pe care creierul le poate interpreta. Acizii grași Omega-3 ajută, de asemenea, la pierderea auzului legată de vârstă – alimente precum stridiile, nucile, semințele de chia, semințele de in, ouăle fortificate și somonul.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private