Sari la conținut

„Mi-am dus bebelușul de șase luni la urgență cu un scutec plin de sânge”. O mămică a fost șocată când a aflat diagnosticul medicilor

„Mi-am dus bebelușul de șase luni la urgență cu un scutec plin de sânge”. O mămică a fost șocată când a aflat diagnosticul medicilor

Australianca Sarah Regan, în vârstă de 38 de ani, a fost îngrozită când a vrut să-și schimbe fetița de șase luni și a găsit scutecul plin de sânge. Intrând în panică, și-a dus fiica de urgență la camera de urgență, temându-se că ar putea avea o infecție la rinichi

Întâmplarea a avut loc în Sydney, în urmă cu doi ani, în 2020, când, odată ajunsă la spital unde medicii i-au efectuat bebelușului de 6 luni o serie de teste. Medicii i-au efectuat ecografii, teste hormonale și o radiografie la încheietura mâinii și au descoperit că oasele ei erau avansate cu 18 luni.

Baby has rare condition and is going through puberty after mum finds blood  in nappy - World News - Mirror Online

„Mi-am dus bebelușul de șase luni la urgență cu un scutec plin de sânge”. O mămică a fost șocată când a aflat diagnosticul medicilor

Spre surprinderea tuturor, bebelușa a fost diagnosticată cu pubertate precoce – înainte ca ea să poată măcar să meargă sau să vorbească.

„Aceasta a fost prima ei menstruație”, a declarat mama șocată din Sydney, Australia, potrivit New York Post. „Nu știam ce să cred, nu știam prea multe despre asta și nu auzisem niciodată de asta până atunci.”

Potrivit Stanford Medicine, pubertatea precoce este o afecțiune rară la copii care implică semne fizice de maturitate sexuală care se dezvoltă prea devreme. Deoarece Birdie, care acum are 2 ani, este atât de tânără, este greu de spus ce alte simptome are, cum ar fi schimbări de dispoziție sau dureri și dureri menstruale.

„Nu are păr pubian sau sâni, ceea ce unii copii cu această afecțiune li se întâmplă”, a explicat Regan.

Sarah Regan, care mai are doi copii, Zachary, în vârstă de 10 ani, și Elsie, în vârstă de 1 an, a recunoscut că este îi greu să explice de fiecare dată starea fiicei sale de doi ani.

„Când merge la grădiniță, am simțit că trebuie să-i explic că, dacă îi găsesc sânge în scutec, de aceea și avem un bilet al medicului pentru a ne asigura că nimeni nu este îngrijorat de asta”, a dezvăluit ea. „Acesta este cel mai mare obstacol al nostru cu ea.”

I was shocked by my 9-month-old baby's diagnosis

Oamenii trebuie să se informeze

Cu toate acestea, mama spune că este important ca oamenii să știe despre asta.

După ce inițial a început să sângereze, Birdie a suferit observații aleatorii. Copilul trebuie să fie supus unui test hormonal, ultrasunete și raze X la fiecare șase luni pentru a-i fi verificată dezvoltarea.

Regan spune că dacă dezvoltarea lui Birdie avansează rapid, dar că va lua în considerare injecțiile cu hormoni pentru a o încetini și pentru a împiedica alte elemente ale pubertății să apară prea devreme, dar medicii monitorizează situația.

„A avut sângerare totală, dar nu lunar. Este foarte greu de urmărit. Încercăm să ne asigurăm că nu o afectează fizic.”

Mama îngrijorată spune că vrea doar ca fiica ei să aibă o copilărie obișnuită.

„Ca mamă, sper să nu-i afecteze aspectul și creșterea mai mult decât orice alt copil de vârsta ei. Dacă avem nevoie de terapie hormonală, atunci o vom face, pur și simplu nu vreau să o facă diferită.”

În ciuda stării sale rare, Regan o descrie pe Birdie ca pe un copil „normal”. „Este o fată normală, are aproape 3 ani. E normală din punct de vedere al aspectului, nu ai cunoaște diferența”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel