Sari la conținut

O femeie trebuie să urmeze tratament permanent pentru un cancer de piele rar, care revine în fiecare an. Care au fost primele simptome

O femeie trebuie să urmeze tratament permanent pentru un cancer de piele rar, care revine în fiecare an. Care au fost primele simptome

O femeie în vârstă de 48 de ani urmează un tratament pentru cancer de piele în fiecare an, deoarece starea ei continuă să revină, ceea ce o face să arate așa cum spune „Freddy Krueger”.

Australianca Melissa Lewis trăiește cu cancer de mai bine de un deceniu, iar tratamentul ei anual, care include chimioterapie și radioterapie îi formează urme pe față, pe care le-a comparat cu cel al lui Krueger, un personaj fictiv al filmului de la Hollywood.

Mamă a patru copii, Melissa speră că procedura anuală va continua să-și țină cancerul la distanță.

Cancer rar de piele pentru o femeie care trebuie să urmeze un tratament anual

Potrivit medicilor, o fostă asistentă, Melissa, a fost diagnosticată cu boala Bowen, o formă foarte precoce de cancer de piele care provoacă pete roșii și solzoase pe piele. Acest cancer, care afectează celulele scuamoase, este uneori denumit și carcinom cu celule scuamoase in situ.

„Când m-am uitat la asta mi-am spus: „Doamne, nu voi fi niciodată o femeie liberă”. Este ceva de care trebuie să țin cont. Am tratament o dată pe an. Îl urăsc, este stresant deoarece știu că mă doare. Vor fi în jur la 14 zile în care să arăt ca Freddy Krueger și în care nu pot ieși în public”, a spus Melissa pentru The Independent.

Skin cancer awareness month: Mother left 'looking like Freddy Krueger' after Bowen's disease skin cancer reveals first warning sign | The Independent

„Mă uit la copiii mei când am avut tratamentul și le este greu să mă privească. Le spun că de aceea vă puneți protecție solară, de aceea aveți grijă”, a adăugat ea.

Melissa spune că a observat pentru prima dată primul semn de cancer de piele pe picior în 2011 și din acel moment continuă să apară pe frunte, nas, piept și spate.

În 2018, Melissa spune că a descoperit un grup de pistrui aglomerați în fața urechii și, după un control amănunțit, s-a confirmat că este melanom.

„Am fost foarte norocoasă că l-am prins când am făcut-o. M-a făcut să mă gândesc: „Asta este”. Spaima pe care am trăit-o când am auzit acel cuvânt a fost intensă”, a spus ea.

Mum will 'never be free' of skin cancer after spotting first symptoms 12 years ago | Express.co.uk

Femeia este supus unui tratament chirurgical anual pentru cancer, cunoscut sub numele de terapie fotodinamică, pentru a preveni ca boala Bowen să devină un cancer invaziv grav.

Această terapie este un fel de tratament care implică medicamente sensibile la lumină și o sursă de lumină pentru a distruge celulele anormale.

Ce este boala Bowen

Potrivit NHS, cei diagnosticați cu boala Bowen dezvoltă în cea mai mare parte o singură leziune roșie pe piele, dar pot apărea mai multe. De obicei, nu provoacă niciun disconfort, dar pot fi:

  • plate
  • mai mari de 1,50 cm
  • solzoase
  • cu crustă
  • ulceroase
  • provoacă mâncărime
  • provoacă răni

Medicii spun că petelecare apar pe organele genitale pot cauza probleme.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel