Sari la conținut

Pompa inteligentă care calculează glicemia este acum decontată și în România

Ce este terapia cu pompă de insulină? O pompă de insulină este un dispozitiv mic (de dimensiunea unui smartphone) care imită unele dintre modurile în care funcționează un pancreas sănătos. Este sigur, discret și de încredere. Poate fi atașat la aceleași locuri în care vă  injectați în prezent, iar insulina este pur și simplu livrată în corp printr-un tub subțire.

O pompă de insulină înlocuiește nevoia de injecții frecvente prin furnizarea de insulină cu acțiune rapidă în mod continuu 24 de ore pe zi. Vezi mai jos componentele sale:

Cine poate folosi o pompă de insulină?

Discutați cu medicul dumneavoastră pentru a vedea dacă sunteți eligibil pentru terapia cu pompă de insulină:

  • Ai diabet de tip 1
  • Luați trei sau mai multe injecții de insulină pe zi
  • Poate număra carbohidrații sau plănuiește să primească educație pentru numărarea carbohidraților
  • Doriți să vă gestionați mai bine diabetul

O pompă de insulină vă ajută să vă gestionați diabetul. Va trebui să vă calculați carbohidrații în timpul mesei, iar pompa furnizează cantități mici de insulină în fundal pe parcursul zilei, pentru a înlocui insulina bazală.

 

Pompa de insulină este acum decontată și în România. Primii beneficiari: copiii cu diabet

Sorin Ioacără, medic primar diabetolog: „Senzorul de glicemie este aici pe braț, e ca un mic memory stick care stă pe brațul copilului. Nici nu se simte și o dată la 5 minute senzorul de glicemie trimite o mică sondă sub piele și acolo măsoară cam cât ar fi concentrația de glucoză”.

Citeste si:

Ilinca este primul pacient căruia i-a fost montată pompa inteligentă. Are 8 ani și a fost diagnosticat cu diabet la 1 an și 6 luni.

Ilinca: „Pentru mine e mai simplu și mă bucur că am primit această pompă. Până acum trebuia mama mea să fie cu mine mai mereu și să mă verifice.”

Marieta, mama Ilincăi, pentru Digi24: „De la debutul bolii cred că nu am dormit 6 luni. Nu ai de unde să știi ce are un copil de un an, trebuia să o înțepăm de 7, 8 ori, la un moment nu mai avea loc pe degețele”.

Andreea Stroe, mama lui Vlad: „A zis: mama, pompa aceasta e îngerul meu păzitor, Dumnezeu pe pământ.”

În România o persoană din 10 este diagnosticată cu diabet.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.