miercuri, iunie 7, 2023

Postul intermitent, o dietă care necesită limitarea consumului de alimente la anumite ore din zi, poate influența fertilitatea femeilor.

Un studiu efectuat pe modele de pești a arătat că postul intermitent afectează în mod disproporționat bărbații și femelele. Studiul s-a concentrat pe modelele de pește-zebră, deoarece oamenii și speciile sunt foarte asemănătoare la nivel genetic.

Te-ar mai interesa: Dr. Cezar spune care este cel mai bun ”medicament”...

Postul intermitent poate cauza probleme de fertilitate. Studiu

Studiul, publicat în Proceedings of the Royal Society: Biological Sciences, arată că, în timpul dietei, femelele au înregistrat o scădere a calității ouălor și a descendenților.

Dar și calitatea spermei masculine a fost, de asemenea, afectată în timpul dietei.

„Postul cu restricții de timp este un tipar de alimentație în care oamenii își limitează consumul de alimente la anumite ore din zi. Este o tendință populară de sănătate și fitness și oamenii o fac pentru a pierde în greutate și a-și îmbunătăți sănătatea.

Dar felul în care organismele răspund la lipsa de alimente. pot afecta calitatea ovulelor și a spermei, iar astfel de efecte ar putea continua și după sfârșitul perioadei de post.

Te-ar mai interesa: Testul creierului. Îți arată dacă ai probleme cu m...

Am vrut să aflăm mai multe despre modul în care aceste tipuri de diete pot afecta fertilitatea într-un organism model popular”, a transmis prof. Alexei Maklakov, de la School of Biological Sciences a UEA, într-un comunicat de presă.

Postul limitat în timp afectează reproducerea în mod diferit la masculi și femele

Oamenii de știință au efectuat cercetări aprofundate pentru a afla ce s-a întâmplat când organismul a primit hrană după o perioadă de post.

Ei au măsurat modul în care componentele alimentare au fost împărțite pentru a servi scopului dublu de a menține organismul și producția de spermatozoizi sau ovule, precum și calitatea descendenților rezultați.

Te-ar mai interesa: Ridurile din creier dictează funcția acestuia. Stu...

„Ceea ce am descoperit este că postul limitat în timp afectează reproducerea în mod diferit la masculi și femele.

Odată ce peștii au revenit la programul lor normal de hrănire, femelele au crescut numărul de descendenți pe care i-au produs cu prețul calității ouălor, rezultând o calitate redusă a descendenților.

Calitatea spermei a scăzut, de asemenea”, a spus dr. Edward Ivimey-Cook, de la Școala de Științe Biologice a UEA.

Te-ar mai interesa: Spune NU osteoporozei! 6 moduri de a îmbunătăți de...

Aceste constatări subliniază importanța luătii în considerare nu doar a efectului postului asupra întreținerii corpului, ci și asupra producției de ovule și spermatozoizi.

Sunt necesare mai multe cercetări pentru a înțelege cât timp durează revenirea calității spermei și a ovulelor, revenirea la normal după perioada de post, au mai spus oamenii de știință.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private