Sari la conținut

Postul intermitent NU este sigur pentru toți; atenționare pentru pacienții cu reumatism

Post intermitent
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Postul intermitent te ajuta să slăbesti

Artrita reumatoidă si postul intermitent. Pentru cei care suferă de poliartrită reumatoidă, este foarte important să aibă grijă de alimentația lor.

De obicei, medicul prescrie o dietă antiinflamatoare, care este foarte apropiată de populara dietă mediteraneană. Este o dietă care se concentrează mai mult pe consumul de alimente slabe, care sunt bogate în proteine, cum ar fi peștele, leguminoasele, fructele și derivații de măsline, pentru a ajuta la ameliorarea durerilor articulare.

Cu toate acestea, cei care doresc să urmeze postul intermitent pentru pierderea în greutate și gestionarea trebuie să fie mai atenți la ceea ce mănâncă, deoarece consumul de anumite alimente nu numai că îmbunătățește starea de artrită, dar o poate și deteriora și mai mult.

Artrita reumatoidă si postul intermitent

Postul intermitent este una dintre cele mai populare diete din întreaga lume. Există multe versiuni și ferestre în postul intermitent care implică unele ferestre de alimentație normală și altele de restricție severă de calorii sau abținerea de la mâncare. Și astfel, datorită beneficiilor sale potențiale, care includ reducerea inflamației, medicii îl recomandă.

În timp ce continuați o dietă de post intermitent în timp ce sunteți pacient cu poliartrită reumatoidă, există câteva lucruri importante pe care ar trebui să le aveți în vedere, cum ar fi:

1. Alegeți un modul de post în funcție de confortul dvs

Postul intermitent este o gamă largă de dietă care oferă o mulțime de ferestre și planuri alimentare. Câteva sunt:

  • Zile de post selectate în care unii oameni ar trebui să ia o zi în care nu mănâncă deloc, iar alte zile urmează o dietă normală. Postul 5:2 este o abordare comună care permite o alimentație normală, fără numărarea caloriilor cinci zile pe săptămână, dar în celelalte două zile, caloriile sunt sever limitate.
  • Mâncarea cu restricții de timp este o altă metodă populară în care selectați o fereastră de timp în timpul zilei pentru a nu mai mânca nimic.

2. Fii mereu la curent cu cele mai recente cercetări

Potrivit cercetărilor recente publicate în 2021 în Clinical Rheumatology, persoanele care suferă de artrită pot scădea semnificativ simptomele bolii în timpul postului și în lunile care urmează. 

Cu toate acestea, potrivit cercetătorilor, beneficiile încep să scadă după trei luni, așa că aceasta trebuie să fie o caracteristică de rutină. De asemenea, unele studii timpurii din diverse studii arată o îmbunătățire a simptomelor artritei în timpul postului, dar acestea pot reapare și odată oprite.

  • Poate ajuta la pierderea in greutate: Pe lângă reducerea inflamației, mulți oameni cu poliartrită reumatoidă pot considera util și postul intermitent ca o modalitate de a-și gestiona greutatea. Potrivit unei recenzii publicate în JAMA Network, multe ferestre de post pot ajuta la pierderea în greutate moderată.
  • Poate ajuta la reglarea nivelului inimii și a zahărului din sânge: Pe lângă potențiala pierdere în greutate și inflamație, postul intermitent poate ajuta, de asemenea, la reglarea inimii și a markerilor de zahăr din sânge, ambele fiind deosebit de importante pentru persoanele cu artrită care prezintă un risc crescut de a dezvolta boli de inimă. O dietă de post intermitent ajută la îmbunătățirea colesterolului cu lipoproteine ​​cu densitate scăzută (LDL), colesterolului total, trigliceridelor și tensiunii arteriale, precum și a zahărului din sânge și a insulinei de post.

Planificați în funcție de programul medical

Experții în sănătate îi avertizează pe persoanele care suferă de artrită să se asigure că optează pentru o fereastră de post care să nu intre în conflict cu programul lor de medicamente.

Medicii prescriu, în general, Hidroclorochina o dată sau de două ori pe zi după mese, ceea ce reduce greața, așa că trebuie să optați pentru un plan în care să puteți lua micul dejun în post.

Carmen Alecu
Alecu Carmen

Absolventă de Jurnalism. Am inceput sa lucrez in presa in 2000, la Abracadabra. A urmat Acasa Magazin. Dupa o pauza de cativa ani, am reinceput sa lucrez la EVZ. A urmat EvzMonden si InfoActual. La Doctorul Zilei lucrez din noiembrie 2020.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel