duminică, februarie 28, 2021

Postul, cheia longevității. Scazi mâncare, adaugi ani de viață. Acum este susținut și științific! Foamea îți prelungește viața, lucru descoperit chiar de bunicii noștri, care trăiau peste 90 de ani, abordând varianta lor de post intermitent.

Postul este o eliberare de patimi care iată, ne adaugă ani în trenul vieții. Din ce în ce mai mulți specialiști în nutriție aleg postul intermitent ca o soluție pentru armonizarea fizică.

Prin post ne referim la abținere, nu la nuanța sa religioasă. Poți practica post intermitent, chiar cu produse de origine animală.

Pe cealaltă baricadă, cercetătorii confirmă: restricția calorică poate încetini procesul de îmbătrânire celulară, potrivit unui studiu publicat în jurnalul Cell.

Cercetătorii chinezi și americani au demonstrat printr-un studiu comun că restricţia calorică ajută la inversarea procesului de îmbătrânire la rozătoare de laborator.

Rezultatele cercetării furnizând informaţii pentru dezvoltarea strategiilor de intervenţie în cazul bolilor asociate înaintării în vârstă, informează Xinhua.

Studii anterioare realizate pe animale de laborator au sugerat că restricţia calorică poate fi o modalitate importantă de întârziere a îmbătrânirii. Cu toate acestea, deocamdată se cunosc puţine informaţii despre mecanismele exacte care se produc la nivel celular.

O echipă de cercetători de la Institutul de Zoologie şi Institutul de Genomică din Beijing, din cadrul Academiei de Ştiinţe din China, de la Institutul Salk pentru Studii Biologice din Statele Unite şi de la alte instituţii au comparat rozătoare care au consumat cu 30 de procente mai puţine calorii cu semeni ai loc care au urmat o dietă obişnuită.

Specialiştii au utilizat tehnologia de secvenţiere a transcriptomului celular pentru a analiza un număr de peste 200.000 de celule unice şi nuclee din nouă tipuri de ţesuturi prelevate de la şobolani tineri şi bătrâni hrăniţi ad libitum şi şobolani bătrâni supuşi unei restricţii calorice începând de la vârsta adultă mijlocie.

Cercetătorii au evaluat sistematic efectele îmbătrânirii şi restricţiei calorice asupra diferitelor tipuri de ţesuturi şi celule, potrivit Agerpres.

Creşterea răspunsului inflamator este un semn distinctiv al îmbătrânirii, a relevat studiul, fenomen ce poate fi reprimat prin restricţie calorică.

Studiul demonstrează efectul restricţiei calorice asupra diferitelor celule din mai multe tipuri de ţesuturi, după cum a notat Liu Guanghui, unul dintre cercetătorii implicaţi în cercetare.

Liu a precizat că această cercetare va pune bazele dezvoltării strategiilor terapeutice împotriva îmbătrânirii şi bolilor asociate înaintării în vârstă.

Ultimele stiri

Parteneri