luni, mai 16, 2022

Poti sa mananci grăsime și să slăbești? Cu aceste alimente sănătoase, bogate în grăsimi, este posibil!

Contrar concepției greșite populare, o cantitate adecvată de grăsime în organism poate avea efecte benefice asupra organismului. Alimentele grase au reputația de a fi nesănătoase.

Cu toate acestea, contrar concepției greșite populare, o cantitate adecvată de grăsime în organism poate avea efecte benefice asupra organismului. O varietate de alimente sunt o sursă bogată de grăsimi sănătoase și pot stimula sănătatea dacă sunt consumate cu moderație.

Te-ar mai interesa: Alimentul care poate fi mâncat după expirare. „Est...

Iată câteva alimente grase care sunt sănătoase:


Alimente sănătoase, bogate în grăsimi: 1. Pește gras

Dacă ești un iubitor de fructe de mare, bucură-te pentru că o varietate de pește este o sursă bogată de grăsimi sănătoase. Peștii grași sunt, de asemenea, o sursă de acizi grași omega 3 care pot avea beneficii pentru sănătatea cognitivă. Puteți alege dintr-o gamă de opțiuni disponibile, cum ar fi somon, macrou, hering etc.


2. Avocado

Plin de proteine ​​și antioxidanți, avocado este, de asemenea, o sursă de grăsimi sănătoase. Puteți folosi acest fruct în loc de unt, îl puteți adăuga în salată sau îl puteți mânca cu pâine prăjită.

Te-ar mai interesa: Lidia Fecioru: cele trei etape de dezvoltare a cre...


Alimente sănătoase, bogate în grăsimi: 3. Brânza

Acest aliment este o sursă excelentă de calciu, probiotice și grăsimi sănătoase. Unele soiuri de brânză pe care le puteți alege sunt mozzarella, cheddar, parmezan etc.


4. Nucile

Pe langa faptul ca sunt o sursa de proteine ​​si acizi grasi omega-3, nucile sunt si o sursa de grasimi sanatoase. Unele soiuri de nuci pe care le puteți alege sunt nuci, avocado, migdale etc.


Alimente sănătoase, bogate în grăsimi: 5. Iaurt

O sursă excelentă de grăsimi sănătoase, iaurtul poate ajuta la îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și la promovarea controlului greutății dacă este consumat moderat. Iaurtul este, de asemenea, o sursă bogată de probiotice și poate stimula sănătatea intestinală în mod eficient.

Te-ar mai interesa: Colesterol ridicat: poți mirosi asta? Trei simptom...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private