Sari la conținut

Poți trata cancerul cu ajutorul alimentației?

nutriție cancer
Sursa foto: arhiva Doctorul Zilei
Stil de viata sanatos

Cancerul este o afecțiune gravă, cu potențial letal, care necesită un tratament deosebit. Această problemă de sănătate este una dintre cele mai temute boli, la nivel mondial, din cauza imprevizibilității. Cu toate acestea, anumite persoane sunt de părere că acesta poate fi prevenit, sau vindecat prin metode alternative. Se poate trata cancerul cu ajutorul alimentației?

Cu siguranță un stil de viață sănătos, bogat în nutrienți esențiali care luptă împotriva bolilor și infecțiilor poate influența sănătatea generală a organismului. Anumite obiceiuri nesănătoase pot predispune persoanele la dezvoltarea cancerului, însă, cât de importantă este alimentația în această circumstanță?

Se poate trata cancerul cu ajutorul alimentației?

Mihaela Bilic, renumit nutriționist, dezvăluie pe Facebook ce influență poate avea alimentația asupra organismului, de fapt.

„Secretul tinereţii fără bătrâneţe si al vieţii fără de moarte… … de bine, vivacitatea, agerimea minţii, înţelepciunea, pacea sufleteasca. Ei bine, dragii mei, pot sa va spun ca asteptati prea multe de la o farfurie cu mâncare:) O fi important ce bagam in gura, cât si cum mâncam, dar de aici până la a dobandi nemurirea si sanatatea prin intermediul alimentelor, e cale lunga.

In primul rând nu-ti poti nega/schimba genele, destinul, soarta. A avea un stil de viata echilibrat ajuta, dar nu e miraculos. Nu poti scapa de cancer devenind vegetarian si nici protectie împotriva infarctului nu primesti daca elimini grasimile din dieta. Nu poti vindeca bolile grave printr-un regim drastic/special si nici nu trebuie sa crezi ca boala reprezinta o pedeapsa pentru „prostiile” pe care le-ai mancat. Ar fi prea simplu sa putem dobândi controlul asupra vietii doar stiind ce sa mâncăm.

Hrana e unul din elementele pe care trebuie sa le luam in calcul insă, din păcate, nu cel mai important. Exista factori cu impact mult mai grav si pe care, de multe ori, nu-i vedem/simtim. De la poluare la stres, de la defectele genetice la procesul firesc de îmbătrânire, totul ne afecteaza sanatatea. Incepem sa „ruginim” de la prima gura de aer pe care o respiram la nastere, oxigenul e cel mai important agent oxidativ.

Soarele, zaharul, toxinele din mediu, lasa si ele urme. Si cel mai rău ne facem singuri neştiind sa exteriorizam/neutralizam energia negativa, stresul, grijile. Nemultumirea si necazurile ne îmbolnăvesc mai mult decât mâncarea. Asa că nu vă mai umpleti cu suspiciune si neîncredere farfuriile, ci căutaţi sa va trăiti viata frumos, cu bunătate, liniste si împacare. Atât cât o fi ea de lungă!”, explică nutriționistul.

 

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel