Sari la conținut

Poveste cutremurătoare. Drama fotbalistului român, vedetă la EURO 2024: „Nu au putut să plătească și i-au luat casa”

sursa foto: Facebook/FRF

Deşi echipa de fotbal a României a părăsit EURO 2024 în faza optimilor de finală, după 0-3 cu Olanda, „Generaţia de suflet” a lasat o impresie de neunitat după prestaţia de la Campionatul European de Fotbal din Germania.

Reprezentativa condusă de Edi Iordănescu a intrat în sufletul multor români, care au sărbătorit revenirea echipei naţionale în competiţiile internaţionale.

Puţini ştiu însă poveştile de viaţă, uneori cutremurătoare, ale tinerilor fotbalişti români. Unul dintre aceștia a fost Florin Niță. Până să ajungă titularul naționalei României de fotbal, unul dintre cei mai buni portari români din ultimii ani, Florin Niță a trecut prin momente grele.

Marius Șumudică, cel care l-a adus pe goalkeeper la Gaziantep, a făcut dezvăluiri neștiute despre fotbalist și despre perioada de coșmar prin care a trecut în copilărie.

„Nu au putut să plătească și i-au luat casa”

„Îi cunosc, sunt o familie foarte unită. Probabil nu mai vrea să se întoarcă în Turcia pentru că nu mai poate să stea fără familie. În Gaziantep nu există școală cu profil englez, totul se predă în turcă și el nu poate să stea fără copii.

E foarte greu să stea fără familie, e o problemă mare pentru el. Sunt o familie unită, a fost un băiat amărât. Mi-a povestit ce a trăit el, am plâns. A venit la mine în cameră, mi-a povestit ce a făcut, cum a pierdut casa la cămătari, au stat în Ferentari.

Nu mai aveau pe unde să doarmă, dormeau prin scări de bloc. Părinții lui aveau nevoie de bani și au pierdut casa pe care o aveau în Ferentari, nu au putut să plătească și i-au luat casa. Au rămas pe drumuri, omul a muncit într-o fabrică de cozonaci.

sursa foto: Facebook/FRF

„Anul trecut nu avea echipe și era refuzat”

El muncea opt ore, mi-a povestit de când a avut probleme. Mi-a povestit că nu a vrut niciodată să plece din Periș, își ducea copiii la școală la Snagov cât erau în țară. Nu și-a dorit niciodată opulență, au fost oameni așezați, normali care tot timpul și-au văzut lungul nasului.

Anul trecut nu avea echipe și îl refuzau pentru clauze minore, au fost două cluburi din fotbalul românesc. A vrut să își pună o clauză de 100.000 de euro, să fie liber să mai apere și în străinătate. Nu au fost de acord echipele respective și după l-am cunoscut”, a declarat Marius Şumudică, potrivit Fanatik.ro.

sursa foto: Instagram

 

A plecat în vacanţă cu familia în Thassos

La întoarcerea din Germania, Florin Niță și-a luat familia și a plecat în vacanță. El a preferat să meargă în insula grecească Thassos, locul preferat de concediu al românilor de rând, alături de Laura, soția sa, și cei doi copii ai lor.

Într-un mesaj postat pe Instagram, cel mai bun jucător al României la EURO 2024 le-a mulţumit fanilor pentru susţinere: „Vreau să vă mulțumesc pentru toată dragostea pe care ne-ați dăruit-o, pentru efortul pe care l-ați făcut pentru a ne fi alături în Germania, pentru momentele care vor rămâne în inimile noastre și în istorie, pentru că am văzut de ce iubim România! Pentru toate astea și nu numai, mă înclin! Cu respect și prețuire, Florin Niță!”.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Doctorul zilei whatsapp channel