duminică, iunie 26, 2022

Când Alice Jenkins s-a trezit cu membrele dureroase și febră, pe 18 mai, a presupus că a contractat Covid de la colegii ei de apartament. Studenta de la Universitatea din Edinburgh, care ar fi trebuit să meargă în club în noaptea aceea, și-a petrecut ziua în pat – până la urmă stând pe FaceTime cu mama ei, Sarah, pentru a se plânge că s-a simțit rău.

Tânăra de 19 ani, din Esher, Surrey, a atribuit durerea musculară  în urma unei căderi când a jucat netball, dar când s-a trezit dintr-un pui de somn, era foarte transpirată  și avea o erupție cutanată.

Te-ar mai interesa: Să fie vorba de un semn divin? Șeful Bisericii Ort...

Mama cu doi copii Sarah, a îndemnat-o pe fiica ei să facă un „test cu un pahar” – apăsând un pahar pe erupție pentru a vedea dacă a dispărut. Faptul că nu a trecut erupția, i-a spus Alicei să sune la salvare.

Sarah, în vârstă de 58 de ani, care lucrează ca magistrat, era informată despre simptomele meningitei, deoarece fiica unui vecin a murit din cauza acesteia la doar 14 ani.

Din perspectiva mamei, fiica sa ar fi putut să primească imediat tratament medical, ceea ce a însemna că nu a suferit daune de durată – spre deosebire de mulți tineri care pot ajunge cu pierderea auzului, paralizie sau leziuni cerebrale din cauza bolii.

Te-ar mai interesa: Și-au anulat NUNTA, după 7 ani de relație. Vestea ...

Alice pe patul de spital

A fost dusă la Royal Infirmary din Edinburgh, unde s-a îmbolnăvit atât de tare încât a rămas inconștientă – și spune că crede că experiența a fost mai chinuitoare pentru cei din jur, deoarece ea abia își amintește.

Pe 19 mai a fost dusă la secția de boli infecțioase de la Spitalul General de Vest.

Ea a fost externată pe 24 mai și a spus că a avut o ușoară durere de cap după aceea și că va avea nevoie de un test de auz într-o lună.

Te-ar mai interesa: Licoare pentru dezintoxicarea ficatului. Lidia Fec...

Alice este acum în vacanță în Croația și spune că crede că intuițea  mamei sale i-a salvat viața.

Când Alice a ajuns la spital, a fost pusă pe antibiotice, steroizi și antivirale (Imagine: SWNS)

Semne si simptome meningita

Simptomele meningitei includ febra brusca, cefalee si rigiditatea gatului insotite adesea si alte simptome, cum ar fi:

  • Greata
  • Varsaturi
  • Fotofobie (sensibilitate crescuta la lumina)
  • Confuzie mentala

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private