joi, februarie 2, 2023

Amorul la menstruatie este mai practicat decat recunosc multe femei sau multi barbati, iar efectele sale pot fi neplacute daca nu exista o grija suplimentara la igiena. Totusi, sexul la menstruatie poate fi la fel de placut ca cel din alta perioada a lunii si fara efecte secundare, daca acordam atentie anumitor factori.

Sangele menstrual, absorbantele sau tampoanele cam strica “cheful” de sex in perioada ciclului femeilor si, uneori, chiar si apetitul sexual al barbatilor. Insa multe cupluri practica sexul la menstruatie, chiar mai multe decat cele care recunosc acest lucru.

Te-ar mai interesa: Ai dureri articulare? Remediu minune care combate ...

Exista numeroase preconcepetii cu privire la sexul la menstruatie. In unele religii si culturi, acesta este considerat “murdar”, actul in sine de sangerare a femeii fiind considerat “necurat”. Insa dincolo de preconceptii, sexul la menstruatie este perfect natural, sanatos si nu are efecte negative daca acordam o atentie sporita igienei intime!

SEXUL LA MENSTRUATIE: EFECTELE SALE BENEFICE

Exista si efecte benefice ale sexului la menstruatie. Este hormonal natural ca unele femei sa se simta mai dornice de sex in timpul ciclului, chiar si in primele zile de sangerare. Mai mult, pentru ca exista deja spasme musculare la nivelul organelor genitale, femeile tind sa aiba mai repede orgasm in timpul sexului la menstruatie decat in alta perioada a lunii. Totodata, in timpul sexului, organismul elibereaza oxitocina, un hormon care atenueaza durerile menstruale, depresia si irascibilitatea specifica sindromului premenstruale. Asadar, sexul la menstruatie vine si cu beneficii.

Te-ar mai interesa: Suferi de insomnie? Dr. Cezar spune cum poți avea ...

Sexul la menstruatie: efectele sale negative

Exista totusi si efecte negative ale sexului la menstruatie, mai cu seama in cazul femeilor care fac sex la ciclu in speranta ca nu vor ramane insarcinate. Atunci cand ciclul este neregulat, ovulatia poate avea loc mai devreme, inainte ca spermatozoizii sa moara in organismul femeii, dupa ejaculare. Astfel ca sexul la menstruatie nu exclude o posibila sarcina.

Sexul la menstruatie: ponturi de igiena

Pentru a evita murdarirea cearsafului, in pozitia misionarului femeia poate sta pe un prosop ca sa evite scurgerile nedorite de sange.

Te-ar mai interesa: Amestec băbesc pentru bronșită. Tratamentul se țin...

Totusi, in mod surprinzator pentru multi care au incercat sexul la menstruatie, se scurge foarte putin sange.

Dupa sexul la menstruatie, spalarea zonei intime, atat la femei, cat si la barbati, este absolut obligatorie, chestiune valabila si in cazul sexului in alte perioade ale lunii.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private