Sari la conținut

Prânzul întârziat provoacă aciditate, dureri de cap și gaze? Iată 3 trucuri simple pentru a evita aceste neplăceri

alimente
Sursă foto: Getty Images
Alimente care distrug digestia

Nutriționistul Rujuta Diwekar a împărtășit câteva sfaturi care pot ajuta la prevenirea durerilor de cap, a gazelor și a acidității din cauza întârzierii prânzului.

Întârzii la prânz? Încercați aceste 3 sfaturi pentru a preveni durerile de cap, gazele și aciditatea
Saritul peste mese poate duce la dureri de cap, gaze si aciditate

Mulți își încep deseori ziua cu un mic dejun sănătos și apoi își fac planuri pentru o cină ușoară. Dar ce zici de prânz? Prânzul este de obicei cea mai neglijată masă a zilei. Cu toate acestea, este la fel de important să consumați un prânz sănătos și hrănitor.

Prânzul vă ajută să furnizați energie pentru activitățile pe care le desfășurați pe parcursul zilei. Cu toate acestea, din cauza stilului de viață rapid, mulți mănâncă adesea prânzul foarte târziu sau îl sar de tot. A nu  lua prânzul la timp contribuie adesea la dureri de cap, aciditate și gaze și lasă un impact negativ asupra sănătății tale.

Dar mulți nu își pot fixa ora de prânz, ceea ce contribuie la programul lor încărcat. Pentru astfel de persoane, avem câteva sfaturi de la experți care pot ajuta la prevenirea durerilor de cap, a gazelor și a acidității din cauza întârzierii prânzului.

Nutriționistul Rujuta Diwekar a postat pe Instagram un videoclip cu aceste sfaturi simple. În videoclip, ea a menționat mai întâi că ora ideală pentru a lua prânzul este între 11 și 13.

3 trucuri simple pentru a evita aciditatea, durerea de cap și gazele din cauza prânzului întârziat

În subtitrarea videoclipului, ea a scris: „Prânzul întârziat provoacă aciditate, dureri de cap și gaze? Iată 3 trucuri simple pentru a vă asigura că nu suferiți”.

pahar cu apă
Sursă foto: arhiva Doctorul Zilei

1. Sorbiți apă

Nutriționistul recomandă să beți apa. Dar ar trebui să o bei încet, înghițitură cu înghițitură.

2. Mănâncă un fruct

De asemenea, nutriționistul sfătuiește să mănâncați fructe pulpoase precum banana, papaya, chikoo și multe altele. Puteți pune cu ușurință un fruct în geant și îl puteți mânca oricând este necesar.

Dacă nu aveți un fruct, puteți mânca și câteva curmale.

3. Ghee și jaggery

Expertul a recomandat să vă încheiați prânzul târziu cu niște ghee și jaggery.

Combinația puternică de jaggery și ghee este o modalitate eficientă de a face față poftelor de dulce după masă.

Ea a spus într-o postare pe Instagram: „Bogat în fier și acizi grași esențiali, această combinație nu va ține doar poftrlr de dulce la distanță, ci va ajuta și cu hormonii și imunitatea.”

 

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Mai citeste si:

Doctorul zilei whatsapp channel