duminică, iulie 3, 2022

În cadrul unui interviu oferit în emisiunea Marius Tuca Show, medicul infecționist Adrian Marinescu a făcut o serie de predecții privind finalul pandemiei, subliniind cu această ocazie și importanța campaniei de vaccinare și cum contribuie vaccinul la combaterea pandemiei.

Se va pierde, totuși, virusul SARS-CoV-2? „Se va pierde cu siguranță destul de curând. E cam ultimul val. Situația epidiomiologică din toamna asta și iarnă. Din primăvară să zicem că vor fi ape albastre, dar nu va fi așa că pandemia se închide ca o ușă. Se vor stinge”, a răspuns medicul Adrian Marinescu.

Te-ar mai interesa: Este postul INTERMITENT o metodă de slăbit? Răspun...

„Dacă nu ar fi strategia de vaccinare, cu măsurile preventive ar exista o altă strategie sau ar exista varianta suedeză? Dar și-au dat seama că trebuie să se vaccineze. Nu cred că e o strategie mai bună. Vaccinarea nu înseamnă că ajută 100%, că nu poți să transmiți, dar ce mă interesează este să nu fac o formă severă. Dacă reușesc prin vaccinare să salvez oameni, e o strategie bună.

Despre faptul că vaccinarea reduce spitalizarile cu 29%: „Cei care puteau să facă forme severe fac forme medii. Cei care au afecțiuni cronice ajung să se interneze pentru a fi monitorizați în ideea că vor dezvolta complicații”.

Te-ar mai interesa: Alzheimer: 10 semne timpurii care prevestesc temut...

Cum va fi valul 4, în opinia lui Adrian Marinescu? „Peste trei ani se va încheia pandemia cum vom spune, a fost o perioadă grea? Cred că va fi mai echilibrată că oamenii au trecut prin boală, s-au vaccinat, vor fi cazuri severe, dar va fi mai echilibrat.

Despre pericolul pe care îl reprezintă țânțarii în România: „Ușor vom trece la o climă tropicală, subtropicala. Pot transmite și malarie. În general, oamenii merg la Victor Babeș, sunt cazuri de import. E bine să nu ai și când pleci prin zone exotice. Malaria este o boală gravă, dar poți să o previi foarte bine. E un virus Malburg. E o alertă de la OMS, au găsit prin Guineea deocamdată un caz. Și și-au dat seama că virusul e de vreo 50 de ani, dacă e să se transmită va fi destul de rău, duce la deces. Nu se vor transmite doar să știm că există”.

Te-ar mai interesa: Cât proteine sunt într-un ou? Sigur nu știai...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private