Sari la conținut

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a dispus controale la locurile de joacă

Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei
Rareș Hopincă, Prefectul Capitalei

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a dispus controale la unitățile medicale și a locurilor de joacă amenajate în parcuri, școli și grădinițe.

În București, vor începe, săptămâna viitoare, controale speciale la unitățile medicale, la locurile de joacă amenajate în școli și grădinițe. Decizia a fost luată de Comitetul Municipal pentru Situații de Urgență, după recentul incendiu de la Spitalul Robănescu și după ce o fetiță s-a electrocutat într-un loc de joacă din Sectorul 6.

Prefectul Capitalei, Rareș Hopincă, a detaliat: ”Va fi o verificare complexă sub aspectul siguranței echipamentelor, planului de pază și a monitorizării video, a instalațiilor electrice. În toate aceste facilități de agrement, am format echipe mixte, care, începând de săptămâna viitoare, vor evalua toate locurile de joacă de la nivelul municipiului București și vom dispune un plan de măsuri extrem de concrete în sarcina tuturor administratorilor.

Doi: am dispus crearea unor echipe mixte de control pentru evaluarea tuturor unităților medicale din municipiul București. Vom verifica toate instalațiile electrice, toate sistemele de alarmare, vom verifica stadiul documentațiilor ISU.

În al treilea rând, aceeași acțiune o vom face la toate instituțiile de învățământ preuniversitar din municipiul București. Echipe mixte de control vor intra și vor verifica sub aspectul autorizației pentru securitate la incendiu, al planurilor de pază, al siguranței echipamentelor din interiorul și din curtea instituțiilor de învățământ.”

Rareș Hopincă a  a fost numit pe 27 iulie 2023, prefect al Capitalei. Consilier general din partea PSD și fost city manager al Sectorului 5, Hopincă are peste 10 ani de experiență în funcții de conducere în sectorul privat și în administrația publică.

Între 2006 și 2016, actualul prefect a ocupat poziții importante în mai multe societăți comerciale, fiind specializat în managementul proiectelor cu fonduri europene și dezvoltarea de proiecte în parteneriat public-privat.

Între 2017 și 2020, a ocupat pe rând funcțiile de director general și administrator public al Sectorului 5, fiind și coordonatorul programului de asistență tehnică derulat de Sectorul 5 cu Banca Mondială.

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.