marți, iunie 28, 2022

Premieră în județului Caraș-Severin! Unitătea  Specială de Aviație de la Caransebeș anunță cu mândrie că de acum va putea interveni mai rapid în cazul unor situații de urgență pe munte.

Punctul aeromedical montan din cadrul Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș devine operațional începând din această săptămână plină de magia sărbătorilor de iarnă.

Punctul aeromedical montan din cadrul Unității Speciale de Aviație de la Caransebeș devine astăzi operațional.

Ministerul Afacerilor Interne a dezvoltat, încă de anul trecut, o strategie pentru eficientizarea intervențiilor în situații de urgență pe munte, care prevede înființarea în țară a trei astfel de puncte dotate cu elicoptere ușoare multifuncționale. Cel de la Caransebeș este primul dintre ele care se deschide, a declarat la Radio România Reșița, colonelul Corina Braje, de la Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Semenic al județului Caraș-Severin.

Te-ar mai interesa: Simptomele diabetului: semn în jurul ochilor care ...

Corina Braje: ”Doctorii aparțin de Spitalul Municipal din Caransebeș. Avem și un domn doctor din Reșița. Va deservi zona Banatului montan împreună cu aeronavă de la Arad și, dacă va fi nevoie, va executa  și misiuni de transport interclinic.”

Inaugurarea de astăzi a fost pregătită din timp. De-a lungul anului, s-au desfășurat mai multe zboruri cu elicopterul SMURD și s-a folosit echipamentul din dotarea aparatului. La antrenamente, au luat parte medicii și personalul navigant implicați în program.

Astfel, începând de azi, în situația în care vremea va fi favorabilă, ISU Semenic va putea interveni pentru a evita situațiile fatale ce se apărea, din păcate, în timpul sezonului de iarnă. Astfel de echipaje sunt întâlnite în mai multe zone din Europa Occidentală, echipajele de intervenție reușind să salveze multe vieți în cursul operațiunilor de salvare.

Te-ar mai interesa: VITAL pentru HEMOFILIE, arși, ambulanțe, zone de r...

Informațiile prezentate în acest website au caracter informativ și nu înlocuiesc diagnosticul medical sau prospectul produselor. Orice decizie privind sănătatea dumneavoastră trebuie luată doar în urma consultării medicului.

Parteneri
spitale private